Wat zijn payroll kosten eigenlijk?

Gebruik maken van payrolling kan voor veel bedrijven interessant zijn. Voor diegenen die eigenlijk nog niet zo goed weten wat payrolling is volgt hier eerst een korte uitleg over deze nog relatief nieuwe dienst. Een payroll-aanbieder neemt eigenlijk jouw werknemers in dienst, in plaats van jij of jouw bedrijf zelf. Hiermee wordt de payroll-aanbieder dus ook feitelijk de werkgever, en niet jij. In ruil voor payroll kosten zijn al jouw werknemers in feite in dienst van het payroll bedrijf, maar zijn ze daarentegen werkzaam bij jou of jouw bedrijf. Het verschil zit hem dus in het officiële plaatje, en dan met name de uitvoering van de betalingen, terwijl je er op de werkvloer eigenlijk helemaal niks van merkt. Voor de werknemer maakt het niet zo’n groot verschil. Ze doen hetzelfde werk, en krijgen betaald, echter niet door jou maar door het payroll bedrijf. Voor jou als werkgever zijn hier dan payroll kosten aan verbonden, maar daar tegenover staat dat je alle administratieve rompslomp rondom de salarissen van je werknemers niet hebt. De payroll kosten zijn niet zo hoog als ze doen vermoeden, want het enige dat een payroll-aanbieder in feite doet is de salaris-administratie en uitbetaling van je overnemen. En dat levert ontzettend veel rust en tijdwinst op voor veel bedrijven en ondernemers. Voor een bepaald bedrag aan payroll kosten regelen ze voor jou een heleboel aan administratieve handelingen, zoals:

  • Verzekeringen, bijvoorbeeld voor arbeidsongeschiktheid.
  • De volledige salarisadministratie en -uitbetaling.
  • Loondoorbetalingen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.
  • Het verzorgen van arbeidsovereenkomsten.
  • Het verzorgen van ontslagprocedures.
  • Verwerking van CAO- en wetswijzigingen.

Payroll kosten worden steeds gebruikelijker

Alle bovenstaande diensten kun je door een payroll-aanbieder laten uitvoeren, in ruil voor payroll kosten. Deze kosten zijn doorgaans niet zo hoog, zeker als je ziet hoeveel een payroll-aanbieder uit handen neemt en hoeveel tijd en administratie je dat scheelt. payrolling wordt dan ook steeds populairder, zowel onder grote als wat kleinere bedrijven. Het is een dienst die razendsnel groeit en die gelukkig ook steeds meer mensen als normaal accepteren. Toen het net bestond vonden vooral werknemers het vaak nog een beetje raar om op papier door een ander bedrijf te worden aangenomen dan het bedrijf waarvoor ze gingen werken, maar tegenwoordig zijn de payroll-aanbieders al niet meer op twee handen te tellen en is payrolling een hele normale zaak geworden, zowel voor werkgevers als werknemers. Hierdoor kunnen de payroll-aanbieders de payroll kosten ook laag houden. De vraag ernaar is immers groot en daarom kunnen ze hun diensten veelvuldig en zo efficiënt mogelijk aanbieden. Veel bedrijven, zowel groot als klein, maken dan ook dankbaar gebruik van payrol-diensten bij speciale payroll-aanbieders. De payroll kosten die ze hiervoor betalen hebben ze er maar wat graag voor over om van de hele administratieve rompslomp af te zijn. 

Een payroll-aanbieder uitkiezen

Als je besloten hebt een payroll-aanbieder te willen inschakelen, kijk dan eens op de website van NL Payroll BV (https://www.nlpayroll.nl.) NL Payroll BV is namelijk een gespecialiseerd payroll-bedrijf, met jarenlange ervaring in deze business. Ze weten precies hoe ze jou als werkgever kunnen ontzien en jouw werknemers kunnen overnemen. Als je nog niet zo goed weet hoe payrolling precies werkt kan NL Payroll BV je precies uitleggen hoe het zit. Op hun website vind je al een heleboel informatie over het onderwerp, en als je meer wilt weten kun je ze gemakkelijk contacteren via email of telefoon. Hun medewerkers staan je graag te woord om je alles uit te leggen over de werking van payrolling, hoe NL Payroll BV jou als werkgever kan ontlasten, en natuurlijk de payroll kosten. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn