Dashcam zorgt voor bewijsmateriaal

Een ongeluk krijgen met de auto is natuurlijk op zichzelf al vervelend genoeg. Het is echter nog veel vervelender als dit grote financiĆ«le gevolgen voor u heeft, bijvoorbeeld omdat de ander weigert schuld te bekennen en er geen getuigen zijn. Op die momenten is het erg prettig als u een dashcam in de auto geĆÆnstalleerd hebt. Wat is dit precies? De naam zegt het eigenlijk al, het is een camera die aan het dashboard bevestigd kan worden. De stekker steekt u eenvoudig in de sigarettenaansteker en zo kunt u onderweg altijd filmen. Zodra u de auto start, wordt ook de camera automatisch gestart. Doordat de kabels die erbij worden geleverd erg lang zijn, kunt u er ook voor kiezen om de dashcam aan een van de zijramen of aan de achterruit te bevestigen, het is maar net wat u het prettigst vindt en waarvan u denkt het meeste profijt te hebben. Op het moment dat iemand u aangereden heeft, kunt u door middel van de dashcam meteen aan de politie laten zien wat er gebeurd is en zo kunnen zij meteen een goed rapport van het gebeuren opstellen. Ook voor uw verzekeraar is het erg prettig als u beelden van uw dashcam kunt overleggen op het moment dat u schade hebt. Dit maakt de schadeafwikkeling voor hen een stuk eenvoudiger, het is dan immers vaak meteen duidelijk bij wie de schuld ligt en op wie de schade verhaald moet worden. Zo lopen zij minder risico dat zij, en natuurlijk ook uzelf, onterecht voor kosten opdraaien. Eigenlijk heeft het dus alleen maar voordelen om gebruik te maken van een dashcam. Zowel voor uzelf, als voor de politie en de verzekering levert het vele pluspunten op en de zaken worden hiermee meteen duidelijk. Zo kan er nooit meer onduidelijkheid bestaan over de schuldvraag en dat maakt de afhandeling natuurlijk een heel stuk eenvoudiger.

Dashcam ook handig tijdens parkeren

Tijdens het rijden is het dus erg prettig om een dashcam aan te hebben staan, u weet immers maar nooit wanneer er zich een ongelukje voordoet. Maar ook op het moment dat u ergens geparkeerd staat, kan er natuurlijk iemand tegen uw auto aanrijden. Het is een goede gewoonte om als u de veroorzaker bent, even een briefje met uw gegevens achter te laten, zodat de kosten verrekend kunnen worden. Maar helaas doet niet iedereen dat en degene met schade zit dan met de gebakken peren, want op wie moet het dan verhaald worden? Om dit probleem te voorkomen kunt u kiezen voor een dashcam met een parkeerfunctie. Dit houdt in dat het apparaat registreert wanneer er iets tegen de auto aankomt en op dat moment springt de camera aan. De dashcam filmt dus niet wat er gebeurt, maar met geluk wordt er wel gefilmd wie er wegrijdt en wie dus hoogstwaarschijnlijk de veroorzaker is. Op die manier kunt u ook dan beschikken over bewijslast en daar is de verzekering natuurlijk erg blij mee. Naast deze extra functie, zijn er ook exemplaren te krijgen met nog meer extra functies. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een dashcam die registreert wanneer u buiten de belijning van de weg terecht komt. U krijgt op dat moment een waarschuwingssignaal. Ook zijn er exemplaren die met GPS uitgerust zijn. Dit stelt ze in staat om uw locatie vast te leggen en de snelheid die u gereden hebt. Ook kunt u dan een seintje krijgen als u te snel rijdt. Deze extra functies zijn dus niet zozeer gericht op bewijs, als wel op het vergroten van de veiligheid op de weg en dus op het voorkomen van ongelukken. Een dashcam kan op deze manier dus ook zorgen voor veiliger rijgedrag.

Voordelig aanschaffen

Het gebruik van een dashcam levert dus verschillende voordelen op:

  • u hebt uw eigen bewijsmateriaal op het moment dat u een ongeluk hebt gehad
  • de parkeerfunctie kan goed van pas komen bij schade die ontstaan is terwijl u geparkeerd stond
  • politie en verzekering kunnen sneller rapporten opstellen aan de hand van de beelden
  • de extra functies kunnen voor veiliger rijgedrag zorgen en zo ongelukken voorkomen

Lijkt het u ook prettig om over een dashcam te beschikken? Dan kunt u deze voordelig aanschaffen bij 123carcam. Zij hebben een zeer ruim aanbod op dit gebied en hebben zeker ook een exemplaar in het assortiment dat helemaal bij uw wensen aansluit. Zij kunnen u zowel de meest eenvoudige modellen leveren, als exemplaren die met veel extra functies uitgerust zijn. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. Het installeren van een dashcam is erg eenvoudig, dat kan iedereen prima zelf doen. Doet u dit liever niet zelf? Ook dat is bij 123carcam geen enkel probleem. U kunt gewoon naar hen toe gaan en daar ter plekke de dashcam laten installeren. Zo kunt u snel veilig de weg op. Weet u niet zo goed welk model nu het best bij u past? Neem dan vrijblijvend contact met hen op. Zij kunnen u uitstekend adviseren over de verschillende modellen die zij in de collectie hebben en kunnen u een model aanraden dat het best bij u past. Zij maken het dus een stuk eenvoudiger om een goede keus te maken en bovendien kunnen zij u dus ook goed op weg helpen door het apparaat voor u te installeren in uw auto. Als u een dashcam wilt gaan kopen, dan zijn zij dus absoluut een uitstekende keus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn