Fors besparen dankzij energie vergelijken

Energievergelijking - Energie vergelijkHet wordt weer winter en dit betekent dat in de meeste huishoudens de verwarming weer een stuk vaker aanstaat. Bij het verwarmen van een huis wordt veel energie verbruikt. Dit is natuurlijk noodzakelijk als u wilt dat het binnenklimaat aangenaam is, maar aan de andere kant wilt u toch liever niet meer gebruiken dan nodig is. Energiegebruik is namelijk slecht voor het milieu en het is dan ook goed om dit te beperken waar dit mogelijk is, bijvoorbeeld door uw woning beter te isoleren. Een hoge energierekening is niet alleen slecht nieuws voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Gelukkig kunt u hier zelf heel gemakkelijk verandering in brengen. Veel mensen zitten al jarenlang bij dezelfde energieleverancier en denken er niet meer bij na wat voor gevolgen dit kan hebben. Een verkeerde energieleverancier kan als consequentie hebben dat uw rekeningen veel te hoog uitpakken. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen door energie te vergelijken. Met energie vergelijken vergelijkt u het aanbod van verschillende leveranciers en daarmee de prijs voor uw potentiele energieverbruik. Met energie vergelijken ziet u dus op eenvoudige wijze welke energieleverancier voor u het voordeligste zou zijn. Veel mensen zijn niet op de hoogte van deze mogelijkheden en laten daarom deze eenvoudige mogelijkheden om geld te besparen aan hun neus voorbij gaan. Dit komt doordat het sinds 2004 de energiemarkt werd vrijgegeven en het sindsdien mogelijk is om uw eigen energieleverancier te kiezen. Voor dit jaartal werd energie geleverd door de staat en hoefde men dus nooit energie te vergelijken en te wisselen van energieleverancier omdat deze keus simpelweg niet bestond. Door energie te vergelijken hebben miljoenen mensen de afgelopen jaren de mogelijkheid gehad te besparen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Wees dus geen dief van uw eigen portemonnee en maak ook de overstap naar goedkopere energie!

Vind de goedkoopste energieleverancier door middel van energie vergelijken

Er zijn meerdere redenen om snel te beginnen met energie vergelijken. De belangrijkste is vaak dat u enorm kunt besparen op uw energierekening. Wist u dat de gemiddelde besparing per overstap neerkomt op maar liefst 450 euro per jaar? Van dit bedrag zou u een hoop leuke uitstapjes kunnen maken. Dit komt doordat meer dan de helft van de huishoudens al jarenlang hetzelfde energiecontracten heeft met verouderde energieprijzen, wat vaak een stuk duurder uitpakt dan nodig is. Door energie te vergelijken ziet u direct hoeveel u te veel betaalt als u geen overstap maakt. Via energievergelijking.nl kunt u eenvoudig energie vergelijken en berekenen welke aanbieder de goedkoopste energie levert op basis van uw persoonlijke voorkeuren en uw woonsituatie. Op energievergelijking.nl vindt u een geheel onafhankelijke energievergelijker die u inzicht geeft in het aanbod van de verschillende energiemaatschappijen. Bovendien kunt u ook kiezen om de belasting van het milieu te verminderen door over te stappen naar een leverancier die energie opwerkt uit natuurlijke bronnen. Door over te stappen kunt u dus een steentje bijdragen aan een beter milieu en een vermindering van het broeikaseffect. Deze energie hoeft helemaal niet duurder te zijn en kan zelfs goedkoper voor u uitvallen! Op deze manier slaat u door energie te vergelijken dus zelfs meerdere vliegen in een klap. Tijdens het energie vergelijken kunt u de verschillende soorten energie vergelijken op de volgende criteria:

  • De looptijd, wat de contractduur inhoudt. U kunt bijvoorbeeld een jaarcontract nemen of juist een contract voor onbepaalde tijd.
  • Het energietarief. Een energietarief kan vast zijn of juist variabel. Met een vast energietarief heeft u zekerheid, met een variabel tarief kunt u profiteren van prijsdalingen.
  • De duurzaamheid van de energie, wat vaak ligt aan de manier waarop deze wordt opgewekt. Groene energie wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen en is daarmee minder belastend voor het milieu.
  • Hiermee kunt energie vergelijken door de maandelijkse kosten en de jaarlijkse kosten sorteren.
  • De energieprijzen: hiermee kunt u energie vergelijken per energie eenheid, zoals de prijs van een kubieke meter gas of een kilowattuur stroom.

Niet goed, geld terug

Wanneer u door energie te vergelijken de meest voordelige energieleverancier heeft gevonden kunt u gratis overstappen. Na u aanvraag hoeft u zelf helemaal niets meer te doen en wordt alles geregeld via energievergelijking.nl. Daarbij zorgt dit bedrijf dat alles soepel verloopt. Eenvoudiger overstappen is eenvoudigweg niet mogelijk! U hoeft niet bang te zijn dat u een moment zonder energie komt te zitten en daarbij wordt uw oude energieleverancier gratis voor u opgezegd. Na uw overstap kunt u dus vrijwel direct beginnen met besparen. Hebt u net uw aanvraag verstuurd? Dan ontvangt u na enkele minuten een bevestigingsemail. Vervolgens ontvangt u binnen drie werkdagen een schriftelijke bevestiging van uw nieuwe energieleverancier. Vanaf dit moment heeft u 14 dagen bedenktijd. Mocht u dus nog terug willen komen op uw keuze, dan is dit gedurende deze twee weken nog zonder problemen mogelijk. Bij eventuele twijfel kunt u gedurende deze periode uw overstap cancelen en ervoor kiezen bij uw oude leverancier te blijven. Ook het geld dat u heeft overgemaakt of wat er is afgeschreven wordt weer teruggestort op uw rekening. Hoe dan ook, uw vindt op energievergelijking.nl altijd de beste deals. Via deze website krijgt u hoge kortingen en bent u gegarandeerd goedkoper uit dan via de website van het energiebedrijf zelf. Kies dus slim voor voordelige energie en ga naar energievergelijker.nl. Op deze website kunt u naast energie vergelijken ook alles lezen over hoe u het beste energie kunt besparen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn