Auto zelf uitlezen met apparatuur van OBD

Auto’s zijn tegenwoordig steeds meer uitgerust met elektronische circuits. Als hiermee iets aan de hand is kan het zijn dat de auto niet meer goed functioneert. Dat is niet te achterhalen op het oog. Hiervoor heeft u uitleesapparatuur nodig die de elektronische circuits kan uitlezen. Deze apparatuur is aanwezig bij garages. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om dit uit te laten besteden. Dat is prima, als men geen verstand heeft van auto’s en hier ook geen interesse in heeft. Mensen die hun eigen auto onderhouden en dat willen uitbreiden kunnen nu ook zelf hun auto uitlezen, bijvoorbeeld met apparatuur van OBD. OBD is dé webwinkel voor uitleesapparatuur voor de auto, en andere auto-onderhoud benodigdheden. De webwinkel biedt diverse apparaten aan: 

  • Scanners
  • Reset tools
  • Interfaces
  • Garage apparatuur

Met een reset tool is het bijvoorbeeld mogelijk de airbag te resetten. Als de airbag al eens uitgeklapt is en vervangen is, kan het zijn dat de auto aangeeft dat de airbag niet goed werkt. Dit hoeft niet zo te zijn, maar het elektronisch systeem detecteert dan een fout. De eenvoudigste manier om te controleren of dit inderdaad ligt aan de elektronica is door gebruik te maken van een airbag reset. Een dergelijke tool, net als andere benodigdheden zijn verkrijgbaar via https://obdwarenhuis.nl/. De expert in OBD-apparatuur helpt u graag de weg weer op als uw auto hapert.

OBD voor professionals

OBD levert zowel aan particulieren als garages. Met kwaliteitsapparatuur van ODB komt u als garagehouder altijd tot een oplossing van een probleem van een klant. Of u nu een accu moet uitlezen of een airbag moet resetten, met OBD bent u altijd klaar voor het volgende probleem. Bovendien biedt OBD apparatuur voor alle grote en kleine automerken. Daarnaast vindt u op de website alle producten, voorzien van beschrijving, foto en waardering door klanten. Het is duidelijk te zien welke apparatuur van OBD geschikt is voor meerdere merken. Merkgarages kunnen zo eenvoudig de merken selecteren die zij normaliter onder hun hoede hebben. De eigenschappen van elk apparaat zijn ook te zien, zodat u bijvoorbeeld kunt kiezen voor een apparaat dat automatisch, gratis updates uitvoert, of u voor een uitleesapparaat dat bijvoorbeeld zonder snoer ook werkt kunt kiezen.  Totaaloplossingen zijn ook beschikbaar, zodat u aan één apparaat genoeg hebt voor meerdere functies. Niet zeker welke apparatuur de juiste is voor u? Neem dan contact op met de medewerkers van OBD, via de website: obdwarenhuis.nl. Naast deze website zijn er talloze andere webpagina’s die informatie bieden over het uitlezen van auto’s, zodat u weet wat de volgende stap is als u een probleem tegenkomt.

Informatie voor professionals en particulieren

Als u als leek wilt experimenteren met het uitlezen van uw auto kan dat prima. Hiervoor heeft OBD diverse handleidingen online staan. Ook is het mogelijk veel voorkomende foutcodes na te slaan op de website. Hiermee kunt u diverse problemen identificeren en oplossen. Ook de professionele garagehouder komt soms voor een complex probleem te staan. Ook dan is de website van OBD een goed startpunt voor meer informatie. Als particulier kunt u er ten slotte ook nog voor kiezen een expert naar uw auto te laten kijken. Het is zeer de moeite waard voor eigen auto-onderhoud te kiezen, maar sommige resets zijn door een leek niet uit te voeren. Bovendien moet u rekening houden met de garantie op uw auto. Als u zelf met uw apparatuur experimenteert en resets uitvoert kan het zijn dat uw garantie vervalt. Ook hierover kunnen wij u informeren en adviseren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn