Wie kan uw nieuwe stalinrichting ontwerpen?

Als je een nieuwe stalinrichting nodig hebt, dan kun je een beroep doen op de mensen van Tasche Staalbouw. Deze mensen zijn te bereiken via de site taschestaalbouw.nl. Wanneer je koeien houdt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om je koeien blij te houden. Een koe moet vrij kunnen bewegen in een stal. Het is belangrijk dat de koe de mogelijkheid heeft om rond te lopen, te liggen, eten en zichzelf te verzorgen wanneer de koe dat wil. Het is dus belangrijk om een ruime stal te hebben waarbij je door middel van de stalinrichting in voldoende lig- en eetplaatsen voorziet. Je berekent de grote van een stal door de stokmaat van de koe te nemen, dit is de rugmaat van de koe. Deze stokmaat moet je keer twee en tot de macht twee doen. De stal en de stalinrichting moet daarnaast hoog genoeg zijn, zodat de koe zich niet kan stoten. Een stal moet ook:

  • goed geventileerd zijn
  • de vloer moet droog zijn
  • de vloer moet bedekt zijn met een dikke en droge laag strooisel
  • de stal mag niet te heet worden

Zeker als je als hobbyist een koe wilt, moet je er rekening mee houden dat een koe een kuddedier is. Dit houdt in dat een koe zich heel eenzaam gaat voelen wanneer je de koe in haar eentje houdt. Het is ook belangrijk dat je een groot stuk land hebt waar de koeien op kunnen grazen.

Stalinrichting voor een schaap

Schapen houden is vooral onder hobbyboeren populair. Het voordeel aan het houden van schapen is dat ze niet veel nodig hebben qua huisvesting. Ze hebben enkel beschutting nodig, bescherming tegen de zon en regen of harde wind. Qua stalinrichting heb je dus niet heel veel nodig wanneer je schapen wilt houden. Een schaap is een kudde dier en eet vooral veel gras. Ook een schaap kun je dus beter niet alleen houden. De melk die schapen geven heeft een hoger eiwitgehalte dan bijvoorbeeld geitenmelk of koeienmelk. Een schaap kan 15 tot 20 jaar oud worden. De belangrijkste bedreiging voor schapen zijn ziektes. Die kunnen ze oplopen door virussen, verkeerde voeding, parasieten, hittestress, een te natte ondergrond en zo verder. Het is dus belangrijk om het schaap goed te verzorgen en de leefomgeving en het gedrag in de gaten te houden om te voorkomen dat het schaap ziek wordt.

Stalinrichting voor een paard

Wanneer je een paard hebt wil je natuurlijk het beste voor je paard. Met een goede stalinrichting zorg je voor veiligheid van jezelf en voor je paard. Daarnaast kun je het voor je paard een stuk comfortabeler maken wanneer je een goede stalinrichting hebt. Net als alle andere dieren heeft een paard een goede verzorging nodig. Paarden worden vaak alleen gehuisvest, maar ook een paard is een kuddedier. Paarden zijn ontzettend sociaal en hebben het nodig om in een kudde te kunnen lopen. Dus naast een mooie, goede stal is het nodig om ook een weide te hebben waar je paard met meerdere paarden kan rondlopen. Kijk voor meer informatie dus ook nog even op de site taschestaalbouw.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn