Waarom is ransomware preventie nodig? 

Ransomware is steeds meer in opkomst. Tegenwoordig doen we ook alles digitaal. Het is dan ook belangrijk dat je je belangrijke data zo goed mogelijk beschermt tegen ransomware. Ransomware preventie is echter niet alleen voor zakelijke gebruikers belangrijk. Ook voor particulieren is het van belang dat je je zo goed mogelijk beschermt tegen aanvallen van internetcriminelen. De ransomware preventie van iWally IT kan je daarbij helpen. 

Ransomware preventie van iWally IT 

Omdat we steeds meer digitaal en vooral ook online doen, is het ontzettend belangrijk om je gegevens te beschermen tegen aanvallen van internetcriminelen. Je gelooft het misschien niet, maar het kan voor een externe partij ontzettend gemakkelijk zijn om van buitenaf bij je gegevens te komen wanneer je gegevens en je apparaten niet goed genoeg beveiligd zijn. Ransomware is een van de methodes die internetcriminelen graag gebruiken om aan je gegevens te komen. Ransomware moet je zien als een programma op je computer dat jouw bestanden achter slot en grendel plaatst. De sleutel om je bestanden mee te bevrijden, kun je alleen verkrijgen wanneer je de personen die de ransomware geplaatst hebben losgeld betaalt. Dat kan voor jou dan ontzettend duur uitpakken. Ransomware preventie is dan ook een belangrijk onderdeel van de beveiliging van je computer en alle belangrijke bestanden die erop staan. Zelf heb ik ook weleens last gehad van Ransomware op mijn computer. Ik kon niet meer bij mijn bestanden en dat was natuurlijk ontzettend vervelend. Er stonden verschillende belangrijke bestanden op mijn computer, zowel persoonlijke als zakelijke. Nadat mij dat eenmaal was gebeurd, heb ik ook echt meteen maatregelen genomen voor ransomware preventie. Ik heb gekozen om iWally IT in te schakelen. Zij zijn de specialist op het gebied van ICT en beveiliging en bieden verschillende diensten aan op het gebied van ICT: 

  • Installatie 
  • Updates 
  • Beheer 
  • Backups 
  • Beveiliging 
  • Opslag 
  • Webdesign 

IWally IT heeft mij ontzettend goed kunnen helpen op het gebied van ransomware preventie. Zij hebben mij uitstekend uit kunnen leggen wat ransomware is en hoe ik mezelf kan beschermen tegen dergelijke aanvallen. Tevens hebben zij mijn software een flinke update gegeven, zodat alles nu up-to-date is en er geen zwakke punten meer aanwezig zijn in mijn beveiliging. Ook hebben zij backups gemaakt van mijn bestanden en worden deze regelmatig bijgehouden, zodat ik altijd mijn bestanden nog op een tweede plek heb staan waar ik altijd bij kan. Ik ben er nu in ieder geval van verzekerd dat mijn bestanden nu veilig zijn en dat ik niet meer een dergelijke aanval hoef te verwachten. Ik kan nu met een gerust hart veilig op het internet en ook dingen downloaden. Natuurlijk moet je zelf ook nog wel opletten dat je niet zomaar van alles downloadt van rare sites en dat je niet zomaar je gegevens overal invult, maar dat is iets dat je jezelf gewoon moet aanleren. Ik ben in ieder geval blij dat ik iWally IT heb ingeschakeld om mij te helpen met de ransomware preventie. Ze waren ontzettend professioneel en wisten mij alles duidelijk uit te leggen. De service van iWally IT was daarnaast ook nog eens ontzettend betaalbaar. 

Neem contact op voor een afspraak. 

Heb jij ook hulp nodig met ransomware preventie? Neem dan contact op met iWally IT. Zij kunnen je uitstekend helpen met het beveiligen van je computer en van je bestanden. Kijk op iwally.nl voor meer informatie over ransomware preventie of maak gelijk een afspraak met iWally IT via iwally.nl. Het is echt een kleine moeite om je bestanden te beveiligen, maar je hebt er wel ontzettend veel baat bij. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn