Vakantie Alaska

In je vakantie Alaska bezoeken? Dat is iets wat ik je zeker aan kan raden! Als je tenminste houdt van reizen die meer zijn dan alleen maar zon, strand en zee. Als je dat laatste wilt, dan is dit geen geschikte bestemming voor jou. Zee is er genoeg, maar aan het strand liggen zul je er niet snel willen doen. Houd jij echter van rondreizen, houd je van de natuur ontdekken, houd je van wildernis en ben je niet bang voor een beetje avontuur? Dan moet je zeker eens een keer in je vakantie Alaska een bezoek brengen! Natuurlijk ga je daar niet zomaar eventjes naar toe, het is toch best een eindje vliegen, aangezien je helemaal naar het uiterste westen van het Amerikaanse continent moet. Je gaat er dan ook niet eventjes voor een paar dagen naartoe. Zelf heb ik ervoor gekozen om er drie weken naar toe te gaan en dat is een periode waarin je zeker een groot deel van het gebied kunt ontdekken. Maar als je de mogelijkheid hebt, dan is zelfs een langere vakantie in Alaska absoluut geen straf, je zult je geen moment vervelen want er is zoveel te ontdekken!

Vakantie Alaska boeken

Toen ik had besloten dat ik tijdens mijn volgende vakantie Alaska aan wilde doen, heb ik me eerst eens georiënteerd op wat de verstandigste manier was om dit te doen. Zou ik gewoon maar vertrekken en daar wel zien waar ik zou overnachten en wat ik zou gaan doen? Ik heb vaker in mijn leven op die manier gereisd en op zich bevalt me dat altijd wel heel goed. Uit verhalen van andere reizigers begreep ik dat dit hier ook prima mogelijk was, maar dat je dan wel de tijd moest hebben om ter plekke te zoeken naar overnachtingsmogelijkheden, aangezien het aanbod toch wat beperkt is, wat natuurlijk alles te maken heeft met het feit dat het een dunbevolkte regio is. Ik besloot daarom het toch wat anders aan te pakken en op zoek te gaan naar een reisbureau. Toen ik ‘vakantie Alaska’ invoerde in de zoekmachine, was een van de resultaten die ik kreeg het bureau Wild Alaska en van hun website raakte ik meteen enthousiast. De prachtige foto’s maakten het verlangen om naar dit gebied toe te gaan alleen maar groter en ik verheugde mij steeds meer op mijn vakantie in Alaska!

Uitstekend aanbod

Natuurlijk deden niet alleen de foto’s mijn hart sneller slaan, maar ook de mogelijkheden die zij bieden. Zij bieden veel verschillende manieren om tijdens een vakantie Alaska te ontdekken, door de verschillende soorten pakketten die zij aanbieden. Ook bieden zij je de mogelijkheid om op heel veel verschillende manieren te reizen, denk dan aan het gebruik van:

  • de auto
  • de trein
  • een cruiseboot
  • een bushplane

Ik heb best getwijfeld over welke reis ik zou kiezen, om eerlijk te zijn spraken ze me allemaal wel aan. Een cruise, dat zou wel een heel bijzondere vakantie in Alaska zijn. Het geeft een uitstekende kans om het kustgebied te leren kennen en het zeeleven te ontdekken. Walvissen te spotten ook! Maar het binnenland intrekken en daar de wilde natuur ontdekken, ook dat sprak mij aan. Met een vliegtuigje afgezet worden, het avontuur ervan leek me fantastisch! Maar uiteindelijk koos ik voor een treinreis, omdat dit me de kans gaf om ontspannen van plaats naar plaats te kunnen gaan, terwijl ik zelf alle tijd had om het landschap te bewonderen. Dit is mij echt uitstekend bevallen, ik vond het helemaal fantastisch! Maar om eerlijk te zijn denk ik dat alle reizen die je kunt zien op wildAlaska.nl een goede manier om in je vakantie Alaska te ontdekken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn