Socmint training

Social media is ook onderdeel van onze samenleving en daarom een belangrijke bron voor het behoud van de nationale en internationale veiligheid. Bij de International Anti Crime Academy wordt de socmint training gegeven om professionals te creëren die gespecialiseerd zijn in deze digitale publicaties. Het worden beveiligingsprofessionals die ervoor kunnen zorgen dat privacygevoelige informatie verkregen kan worden, maar ook verwijderd en beveiligd kan worden. Het gaat dus om een veelzijdige training die helemaal aansluit bij de huidige digitale tijd en daarom alle aandacht nodig heeft om de criminaliteit te kunnen volgen en te monitoren. Bij het monitoren gaat het er onder meer om het online gedrag te kunnen signaleren en rapporteren. De socmint training staat niet voor niets voor Social Media Intelligence. Professionals houden zich dus bezig met de informatie die van de sociale media kanalen worden gehaald. Het is een kanaal die voor veel mensen wel toegankelijk is, daarom moet de professional in staat zijn de kleinste details te kunnen oppikken als een potentiële dreiging. Een van de redenen hiervoor is om te voorkomen dat dit opgepikt wordt door terroristen en criminelen. De socmint trainingen leert hoe dit aan de hand van een strategisch onderzoeksplan aan te pakken en een onderzoekstraject op te zetten.

De samenstelling van de socmint training

Hoewel vele van ons tegenwoordig wel bekend zijn met sociale media, vergt het behoorlijk wat kennis om dit toe te passen in de opsporing en bestrijding van de criminaliteit. Goede reden dus ook om medewerkers van deze instellingen een socmint training te laten volgen. Al is het maar om ze meer bekend te maken met het fenomeen en ze bewust te maken van de rol van sociale media voor de veiligheid. Dit moet niet onderschat worden en dat wordt duidelijk benadrukt bij de socmint training. Instellingen die erg gebaat zijn bij een specialist die de socmint training heeft gevolgd zijn:

  • Politie
  • Advocatenkantoren
  • Overheden

Een andere reden voor de deskundigheid is de snelheid. Sociale media wordt wereldwijd gebruikt en de uitwisseling van informatie gaat razendsnel. Voor u het weet zijn er miljoenen chats en berichten geplaatst en verzonden. De International Anti Crime Academy concentreert zich op het vliegensvlug traceren, monitoren en elimineren van deze berichten. De deelnemers worden serieuze professionals op dit vlak en na het behalen van het diploma zijn zij in staat opdrachtgevers te adviseren over de activiteiten en bedreigingen die zij vinden op de sociale media. Dankzij het onderzoeksplan en onderzoekstraject wordt ervoor gezorgd dat deze werkwijze gestructureerd wordt uitgevoerd.

Aanvullende opleidingen

Niet alleen de berichtgeving op sociale media is snel, maar ook de ontwikkeling. De manier waarop de informatie gedeeld kan worden wordt steeds meer vernieuwd. Het gaat tevens steeds sneller. Daarom worden bij de International Anti Crime Academy regelmatig workshops en lezingen gegeven die een goede aanvulling zijn op de trainingen als de socmint training. Zo is ook de lezing ‘De criminele kracht van social media’ georganiseerd. Deze heeft zelfs in het buitenland bekendheid gekregen. Internationale bekendheid en samenwerking is hierin zeer van belang, omdat de sociale media de wereld ook weer bereikbaarder maakt. Wat inhoudt dat criminelen en terroristen over de grens, ook meer te weten komen over activiteiten in Nederland en andere landen. Bekijk op de anti-crime-academy.com de mogelijkheden voor het volgen van de socmint training en de aanvullende lezingen en workshops. Vraag naar de mogelijkheden voor deelname en eventuele andere trainingsvormen die uitkomen als u een grote groep wilt aanmelden. Hoe meer mensen bekend raken met Social Media Intelligence, hoe veiliger we deze nieuwe manier van communiceren kunnen maken. Op deze manier kan het gebruik door individuen, bedrijven en organisatie ook veel zorgelozer plaatsvinden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn