Relatietherapie in Delft; naar jezelf kijken

Relaties onderhouden vraagt soms een stuk zelfreflectie en zelfbewustzijn. Met name als het gaat om liefdesrelaties zien we dat de ander ons – ook als we daar helemaal niet op uit zijn – een spiegel voorhoudt. Relatietherapie in Delft bij zelfbewustzijn.nl is therapie die zich richt op jouw aandeel van de relatie. We zijn over het algemeen geneigd om in relaties naar de ander te wijzen. Die ander doet ons immers pijn en het is de schuld van die ander. Natuurlijk is er soms sprake van verwijtbaar gedrag, maar in relaties en problematiek in relaties is echt toch echt vaak het gebrek aan zelfreflectie en zelfkennis dat leidt tot een impasse. Het doorbreken van die impasse kun je realiseren met relatietherapie in Delft. Relatietherapie in Delft zal er voor zorgen dat beide partijen in de relatie naar zichzelf kijken en naar hun eigen reacties. We leven in het hier en nu, maar toch baseren we onze reacties vaak op ervaringen uit het verleden. Wij worden allemaal beschadigd in ons leven. Het leven is een opeenstapeling van ervaringen, mooie en minder mooie en het is aan ons om uit die wir war van goede en minder goede ervaringen een gezond reactievermogen te ontwikkelen, waarbij we kunnen scheiden wat ons in het verleden heeft bezeerd en wat er hier, nu aan de hand is. Met relatietherapie in Delft kun je samen met je partner aan de slag met het ontwarren van deze knoop van actie en reactie waarin je, nu je dit leest, waarschijnlijk bent verzand. Misschien loop je al jaren tegen dingen aan en ben je moe en uitgeput. Misschien sta je op het punt de stekker uit je relatie te trekken maar weerhoudt iets je ervan. Wat is dat iets? Is het alle tijd die je al hebt geïnvesteerd, is het angst voor wat er na de breuk komt, of zijn er dingen die je nog niet bent aangegaan en is er nog genoeg ruimte om elkaar op een nieuwe manier te ontdekken en tegemoet te komen, liefde en waardering voor elkaar te voelen. Relatietherapie in Delft met een goede therapeut die objectief naar de situatie kijkt, kan de eerste stap zijn naar meer helderheid en het doorbreken van de situatie die nu voor veel onrust en verwarring zorgt.

  • Zelfbewustzijn is de eerste stap naar gezonde relaties;
  • Een relatietherapeut kan de objectieve partij zijn die je verder helpt;
  • Leer ontdekken wat er achter je reacties schuilt.

Relatietherapie in Delft; we willen allemaal gezien worden

Waar het allemaal op neerkomt is ‘gezien worden’. We willen dat die ander ons waardeert. We willen goedkeuring, liefde zo je wilt. Veel volwassenen kampen nog ervaringen in het verleden waarin ze die goedkeuring niet, of niet voldoende kregen. relatietherapie in Delft kan er voor zorgen dat er meer helderheid komt in die ervaringen en de reacties die eraan ten grondslag liggen. We zijn soms nog steeds geprogrammeerd en denken dat andere mensen ons willen kwetsen. Die ander heeft ook weer zijn eigen ervaringen en reageert vanuit zijn eigen geschiedenis. Waardering en begrip kun je alleen ontwikkelen vanuit empathie, en bewustzijn; relatietherapie in Delft kan daarin helpen. Relatietherapie in Delft kan de eerste stap zijn naar een leven waarin meer harmonie bestaat en de stap naar keuzes die meer passen bij waar je nu staat.

Wil je meer weten, neem even contact op

Wil je meer weten over de mogelijkheden van relatietherapie in Delft, hoe het in zijn werk gaat, de benadering en de kosten. Je kunt altijd even contact opnemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn