PVC visitekaartjes

Met de PVC visitekaartjes maak je al direct indruk vanwege het hoogwaardige plastic materiaal. Deze kaartjes komen overeen met een bankpasje en hebben dus een opvallend uiterlijk. Wanneer je deze uitdeelt, zal er bij de ontvanger direct een glimlach ontstaan. Het is daarmee meteen een onderwerp om het gesprek te beginnen of te vervolgen. Goede redenen dus voor PVC visitekaartjes drukken bij Drukwerkdeal.nl. Het aanleveren van het ontwerp en het samenstellen is hetzelfde als bij de reguliere kaartjes. Ook voor deze kaartjes kan jij je eigen ontwerpen maken in de ontwerptool van Drukwerkdeal.nl. Erg leuk als je graag je eigen creaties op je kaartje wilt hebben. Zelfs zonder een professioneel programma is het mogelijk een persoonlijke ontwerp te maken voor PVC visitekaartjes drukken. Natuurlijk kan je ook je eigen bestanden meesturen. Bekijk wel goed welke eisen er zijn voor het bedrukken van deze kaartjes en of jouw bestanden hieraan voldoen. Er is een speciale informatiesheet waarin staat beschreven hoe jouw bestanden eruit moeten zien. Allereerst zie je een foto met daarop een foto van het PVC model en daar wordt je direct enthousiast van. Andere eigenschappen die erin staan vermeld zijn de resolutie, het formaat, de bedrukking en de aanlevering van de teksten. Verder lees je ook tips zodat jouw PVC visitekaartjes drukken succesvol uitgevoerd worden.

PVC visitekaartjes drukken, van wit of transparant materiaal

Voor PVC visitekaartjes drukken heb je de keus uit twee soorten materialen, de witte en de mat transparante. Beiden hebben een gewicht van 100 g/m2 en ze zijn 0,76 mm dik. Behoorlijk stevig materiaal dus en dat is het andere voordeel van deze kaartjes, ze scheuren niet snel. Deze kaartjes blijven over het algemeen zeer netjes en behouden de representatieve uitstraling voor lange tijd. De transparante is, logischerwijs, alleen maar enkelzijdig in full color te bedrukken. Wil je liever PVC visitekaartjes drukken op twee kanten, dan moet je de witte uitvoering kiezen. Alleen deze uitvoering is op twee kanten te bedrukken. Verder is er nog een ander verschil tussen de witte en transparante visitekaartjes drukken, dat gaat over de afwerking van de kaartjes. Alleen de witte versie krijgt de luxe afwerking met mat- of glanslaminaat. Wel gelukkig aan beide kanten. Met de afwerking wordt de bedrukking van de kaartjes nog extra beschermd en krijgen ze dus nog een extra laag eroverheen, wat het kaartje nog iets meer doet glimmen. Bij transparante PVC visitekaartjes drukken vindt geen afwerking plaats, maar dat zal de kaartjes niet minder mooi maken. Nog een andere mooie bijkomstigheid is dat deze kaartjes altijd afgewerkt worden met ronde hoeken. Ook dit is erg uitzonderlijke voor visitekaartjes. In zijn totaliteit zijn dit zeker originele kaartjes om te hebben.

Bedrukking in full color offset

Zoals eerder aangegeven gebeurt PVC visitekaartjes drukken in full color offset. Het is een druktechniek wat vaak gebruikt wordt bij hoge oplages, wat dus veel het geval is dit soort artikelen. Bij full color worden de vier kleuren cyaan, magenta, yellow en key (zwart) gebruikt. Gedurende het bedrukken worden deze kleuren met elkaar gemengd om de juiste kleuren te krijgen. Offset drukken wordt gedaan met een drukvorm en een rubberdoek die op een papier worden overgebracht. Het werken met drukplaten vraagt wel om een nieuwe drukplaat voor elk ontwerp, maar zorgt er dus wel voor dat het bedrukken van grotere oplagen in full color efficiƫnt gedaan wordt. Qua bedrukking heb je zelf weinig te kiezen bij PVC visitekaartjes drukken. Het enige wat voor jou te selecteren is, is het enkelzijdige of dubbelzijdige bedrukking. Maar dit heb je door het witte of transparante materiaal te kiezen, ook al gedaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn