Onzichtbare motorkleding reparatie voor een zachte prijs bij Sander Düren

Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik gefascineerd van alles wat met motoren te maken heeft. Het was voor mij dan ook niet een vraag of ik voor mijn motorrijbewijs zou gaan. Op mijn 24e verjaardag kreeg ik van mijn broer de eerste drie motorrijlessen cadeau. Ik had niet alleen het gevoel dat mijn droom uit zou komen. Ik kreeg bij mijn eerste ervaring op de motor vooral een gevoel van herkenning en thuiskomen. Dit was waar ik al die jaren op had gewacht! Bijna 1,5 jaar later reed ik af voor mijn motorexamen. Je wilt niet geloven hoe blij ik was toen ik was geslaagd! Mijn vader was enorm trots. Hij rijdt ook motor, net als mijn opa altijd heeft gedaan. Van mijn opa hebben mijn vader en ik waarschijnlijk onze passie geërfd. Ik heb dan ook met tranen in mijn ogen het cadeau van mijn vader aangenomen. Hij had de motorjas van opa bewaard en gaf het mij cadeau. De jas was enorm versleten, de rits liep niet soepel meer en een aantal naden zaten los. Ik besloot in eerste instantie de jas te bewaren en niet te gebruiken.

In een zoektocht naar nieuwe motorkleding gestuit op motorkleding reparatie

Ik ging op zoek naar motorkleding, waarmee ik motortochten kon maken met mijn vader. Ik kwam terecht bij Sander Düren. De zaak is gespecialiseerd in lederen motorkleding. Ik keek mijn ogen uit in de zaak in Almere, maar mijn oog viel op het atelier dat aan de zaak gelegen was. Het was niet alleen een atelier waar motorkleding ontworpen en gemaakt werd, het was ook een aterlier voor motorkleding reparatie. Ik dacht meteen aan de motorjas van opa. Zou ik het na een motorkleding reparatie kunnen gaan dragen? Ik vroeg het de medewerker van de zaak en vroeg me hoe oud de jas was. Omdat ik niet precies wist wanneer opa het had gekocht, maakte ik voor de volgende dag een afspraak om met de jas langs te komen. Die avond belde ik mijn vader en vertelde ik hem over de mogelijkheden van motorkleding reparatie bij Sander Düren:

  • Herstellen van ritsen;
  • Losgescheurde naden vast maken;
  • Innemen van motorbroeken en –jassen;
  • Uitleggen van motorkleding;
  • Herstellen van schade aan motorkleding door een ongeluk.

Mijn vader kon zijn oren niet geloven en wilde de volgende dag graag mee. Samen stonden we de dag erop in de zaak van Sander Düren met de jas van opa. De medewerker keek in eerste instantie of het leer van de jas wel een motorkleding reparatie aan zou kunnen. Het leer was nog in goede conditie met hier en daar wat slijtage. De man zag niet in waarom de motorjas niet gerepareerd kon worden. Na de motorkleding reparatie zou de jas weer gewoon in gebruik genomen kunnen worden!

Motorjas met emotionele waarde weer in gebruik

Zo’n anderhalve week nadat mijn vader en ik in de zaak stonden werd ik gebeld over de stand van zaken. De motorkleding reparatie was gelukt en ik kon de volgende dag de motorjas ophalen. Mijn vader wilde wederom mee en kon niet wachten om de jas van opa terug te zien. Toen de jas uit het atelier gehaald werd, stonden de tranen in de ogen van mijn vader. De motorjas van opa was helemaal gemaakt. Ik trok het aan. De rits gleed makkelijk dicht, de naden waren allemaal gemaakt en de jas leek wel voor mij gemaakt. Toen ik mezelf in de spiegel bekeek kreeg ik ook tranen in mijn ogen. Ik heb nooit durven hopen dat ik door motorkleding reparatie de motorjas van opa zou kunnen dragen. Kijk ook op https://sanderduren-motorkleding.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn