Mijn auto verkopen

Autoinkoopspecialist - Auto verkopenMijn oude Mazda MX5 was aan vervanging toe. Ik had ontzettend genoten van het wagentje, maar wilde niet langer de investeringen maken die nodig waren om hem op de weg te houden. Een klein autootje met veel vermogen heeft af en toe wel eens wat kuren, ik was toe aan iets met wat meer comfort waar ik makkelijk lange afstanden in kon afleggen. Een auto verkopen was mij echter helemaal vreemd, ik had mijn eerdere auto’s altijd door kunnen geven tegen een vriendenprijsje. Aangezien de Mazda toch wel iets meer waard was dan het gemiddelde tweedehandsje, besloot ik het toch te proberen om zo nog wat geld terug te verdienen. Een auto verkopen gaat niet van de een of de andere dag. Het vergt veel inzet en een goed verkooppraatje. Hier zou ik snel achter komen. In mijn zoektocht naar een welwillende koper heb ik een aantal stappen doorlopen:

  • Advertenties geplaatst
  • Vrienden benaderd
  • Websites aangesproken
  • De auto verkopen

Natuurlijk begon ik zoals elke jonge verkoper meteen met het plaatsen van veel advertenties. Ik dacht dat mijn auto verkopen niet zo lastig zou zijn als ik er een beetje werk in zou stoppen. Ik heb elk lokaal blad aangeschreven en veel geld betaald om kleine tekstjes te kunnen plaatsen. In een tekstje beschreef ik kort de positieve punten van de wagen, maar ik had nooit genoeg ruimte om het echte gevoel te omschrijven van het rijden in een cabrio. De advertenties liepen dus niet goed en ik ben hier dan ook snel mee gestopt. Dit had me helaas al wel een flinke duit gekost, iets wat ik graag terug wilde zien in de verkoopprijs. De auto verkopen tegen een aanvaardbare prijs was nu een principekwestie geworden. Ik heb vrienden benaderd of zij geïnteresseerd waren in een leuke kar. Enkelen waren dat wel, maar niet tegen de prijs die ik vroeg. Ik heb toen gevraagd of ze nog mensen kenden die eventueel wel interesse hadden. Inmiddels tikten de dagen voorbij en had ik eigenlijk nog helemaal geen koper gesproken. Het leek alsof mijn tactiek geen vruchten afwierp. Mijn vrienden kwamen na een goede week bij me terug met het nieuws dat zij ook niemand konden vinden. Het probleem met je auto verkopen is dat je net die persoon tegen het lijf moet lopen die interesse heeft en die bereid is er goed geld aan uit te geven. Ik bedacht me toen dat de kans dat de auto verkocht werd aanzienlijk toenam wanneer meer mensen de advertentie zagen. Lokaal verkopen was niet meer voldoende, ik ging het internet op…

Auto verkopen; websites

Een auto verkopen op een website lijkt een goede optie. Er zijn heel veel verschillende websites waar producten worden aangeboden en worden gekocht. Kijk bijvoorbeeld naar Ebay of Marktplaats. De gekste producten, nutteloos voor de meeste mensen, worden voor veel geld verkocht aan net die persoon die het goed kan gebruiken. Een advertentie op Marktplaats leek mij daarom een goed idee. Na een aantal dagen was de advertentie al regelmatig bekeken en had ik zelfs een bod gekregen. Dit bod was alleen bij lange na niet zo hoog als het bod dat ik in mijn gedachten had. Ik wilde natuurlijk wel iets zakken met de prijs, maar met de helft van het bedrag dat ik vroeg wilde ik nou ook weer geen genoegen nemen. Een auto verkopen is geven en nemen, op dat moment wilde ik gewoon wat meer nemen. Ook een volgend bod wees ik af, ook omdat ik vond dat de man die kwam kijken onvoldoende motivatie toonde om met mij mee te denken over een reële prijs. Ook heb ik de professionele sites geprobeerd. Een belangrijke site waar ik terecht kwam was Autoscout 24. Een auto verkopen op deze site lijkt goed te doen. Hier heb ik gesproken met zeer deskundige mensen die oprecht geïnteresseerd waren. Ik zit echter niet heel goed in de auto’s en kon aantal specifieke vragen niet beantwoorden. Vaak haakte men dan af. Dit vond ik erg jammer, maar hier had ik verder ook niet veel invloed op. Een auto verkopen is toch meer dan gewoon een leuk praatje houden, je moet ook een beetje geluk hebben. Wat wel heel fijn is aan deze site is dat je heel specifiek kunt zoeken naar auto’s. Uiteindelijk besloot ik dat dit het ook niet was; mijn auto was populair genoeg, maar ik kreeg niet de juiste prijs. Toen vond ik plotseling een andere site. Mijn auto verkopen was plotseling heel eenvoudig.

Laat mensen bieden

De auto inkoop specialist, ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Een auto verkopen op deze site is erg eenvoudig. Je vult het kenteken van je wagen in, daarna wordt hij in een veiling geplaatst. Wanneer deze veiling is afgelopen krijg je een bod. Omdat mensen tegen elkaar moeten bieden drijft dit ook de prijs op. Uiteindelijk kreeg ik op deze site de prijs die ik wilde hebben. Ik maakte een leuke winst en had mijn gemaakte kosten eruit. Neem dus snel een kijkje op https://www.autoinkoopspecialist.nl/ en bekijk wat deze website voor jou kan doen. Je hoeft het bod dat je krijgt niet te accepteren. Je hebt 48 uur om te bedenken wat je gaat doen. Een groot aantal van de auto’s die worden ingeschreven worden binnen een week verkocht. Je doet niet langer zelf het werk, maar laat anderen het werk voor je doen! Wanneer je er niet helemaal uitkomt krijg je persoonlijk advies van behulpzame medewerkers. Ik beveel deze site zeker aan en hoop dat ook jij snel je auto verkoopt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn