Je boekhouding op orde via een professioneel administratiekantoor

Op het moment dat je start met je eigen onderneming, dan is het van groot belang om vanaf het eerste moment direct de boekhouding goed bij te houden. Een administratie die op orde is zorgt voor inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Hier moet je op vertrouwen als je beslissingen maakt of investeringen wilt gaan doen. Je moet de situatie in de zaak bijvoorbeeld negeren als je je beslissingen gaat maken. Het mag nog zo druk zijn in de winkel en je gevoel mag daardoor denken dat alles koek en ei is, maar juist dan moet je altijd eerst naar de cijfers in de boeken kijken. Het kan immers best zo zijn dat je inderdaad veel verkoopt, maar dat je winstsmarges negatief of minimaal zijn. Dat is niet erg natuurlijk als je te maken hebt met een startende onderneming, maar het is niet handig om dan grote investeringen te doen. Je moet af en toe investeren en daarvoor moet je ook leningen afsluiten. Je moet immers opstarten. Dus je begint vaak al met een schuld. Deze moet je dan ook altijd meenemen als je de cijfers bekijkt. Er kan dus veel geld binnen komen, maar je bent ook aan het aflossen. Hoeveel winst maak je dan dus waarbij het geld echt naar jou of je onderneming gaat? Dit zijn zaken die je alleen via de boekhouding te weten kunt komen. Daarom is het dus van belang dat je deze boekhouding goed op orde houdt. Als dat niet lukt, dan kun je terecht bij een administratiekantoor. Vooral als beginnende ondernemer heb je niet heel veel tijd over. Dus je hebt niet altijd even veel tijd om even voor de boekhouding te gaan zitten. En je moet er wel even voor gaat zitten, want het is niet iets wat je zo even tussendoor kan doen. Fouten mogen immers niet gemaakt worden. Met behulp van boekhoudprogramma’s kom je een heel eind, maar ook dan moet je scherp blijven. Op den duur wordt het routine, omdat de patronen allemaal dezelfde weg volgen. Het is dan niets anders dan een kwestie van updaten. Dit kun je ook uitbesteden aan een administratiekantoor, maar dit kun je in principe ook zelf doen. Het is dan ook een goed idee om te kiezen voor een administratiekantoor als je het zelf niet zo ziet zitten. Ook als de totale administratie iets teveel van het goede is, dan kun je de administratie of boekhouding ook deels uitbesteden aan een administratiekantoor. Het zijn allemaal opties mits je natuurlijk naar het juiste administratiekantoor gaat.

Op zoek naar een administratiekantoor? Kom naar actium.nl

Als je op zoek bent naar een goed administratiekantoor, dan kun je het beste even een bezoekje brengen aan de website van actium.nl. Bij Actium kun je namelijk terecht voor hulp bij de boekhouding. Je kunt zowel op Actium vertrouwen voor hulp en advies, maar je kunt ze ook vragen om een deel of de gehele boekhouding over te nemen. Dat betekent uiteraard niet dat je er zelf helemaal niet meer bij betrokken bent. Je krijgt regelmatig updates en overzichten, zodat je precies op de hoogte bent van eigen financiële situatie.

De diensten van actium.nl

Mocht je kiezen voor dit administratiekantoor, dan is het goed om te weten van welke diensten je zoal gebruik kunt maken. Je kunt dan ook in ieder geval kiezen voor:

  • Administratie / boekhouding
  • Salarisadministratie
  • Samenstellen van de jaarrekening
  • Belastingaangiften

Voor een compleet overzicht van alle diensten waar je gebruik van kunt maken kun je het beste zelf even een kijkje nemen op de website Actium.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn