Hoe werkt magneetverf?

Wil jij graag met magneten dingen op kunnen hangen? Dan kun je een magneetbord kopen of je kunt zelf met magneetverf een magnetisch oppervlak maken! Het is natuurlijk ontzettend handig als je met magneetjes wat op kunt hangen. Je hoeft er dan geen gaatjes in te prikken of plakband aan te maken. Maar wat kun je nu het beste kiezen: met magneetverf aan de slag gaan of een magneetbord kopen? Om daar een keus tussen te kunnen maken, moet je natuurlijk wel weten hoe deze magnetische verf precies werkt en wat de voor- en nadelen zijn. Daar vertellen we graag iets meer over.

Creatief met magneetverf

Het grote voordeel van een magneetbord kopen is natuurlijk dat je hier zelf niets meer aan hoeft te doen. Je hoeft deze alleen nog maar op te hangen en je hoeft daarvoor alleen wat gaatjes in de muur te boren. Van magneetverf heb je veel meer werk, dat is een ding dat zeker is. Maar wat ook zeker is, is dat je hiermee veel meer mogelijkheden hebt. Bij kant en klare magneetborden zit je altijd vast aan de standaard maten waarin ze die verkopen. Wil jij een heel klein magnetisch oppervlak of juist een heel grote? Dan zijn daar eigenlijk geen mogelijkheden voor. Met magneetverf heb je die mogelijkheden wel, je kunt het oppervlak dan namelijk zo klein of groot maken als jij zelf wilt. Al wil je een hele muur magnetisch maken, dit kan allemaal! Ook kun je het aanbrengen in iedere gewenste vorm, je bent niet gebonden aan de vierkanten of rechthoeken van standaard magneetborden. En ook wat kleur betreft heb je veel meer mogelijkheden. Een standaard bord is vaak wit, maar als je zelf aan de slag gaat met magneetverf kun je het afwerken met een kleur naar wens. Je hebt dus veel meer mogelijkheden en je kunt er al je creativiteit in kwijt.

Aandachtspunten

Zijn er ook nadelen? Uiteraard, ieder product heeft zowel voor- als nadelen en dat is voor magneetverf niet anders. Een minpuntje is dat de magnetische kracht iets minder zal zijn dan bij een magneetbord en dat je sterke magneten hierbij moet gebruiken. Maar hou je daar rekening mee, dan zul je er echt veel plezier aan beleven! Als je verzekerd wilt zijn van een goed resultaat, dan doe je er goed aan om alle benodigdheden aan te schaffen bij magneetverfmagneten.nl. Je kunt bij deze zaak terecht voor:

  • primers
  • magneetverf van een hoge kwaliteit
  • sterke magneten
  • afwerkingsverf met speciale effecten
  • whiteboardverf
  • schoolbordverf

Als je aan de slag wilt gaan met magnetische verf, kijk je eerst of een primer nodig is. Dit is goed om te gebruiken op onbehandelde oppervlakten. Doe je dit niet, dan wordt de magnetische verf veel te veel opgezogen. Heb je de primer aangebracht, dan breng je vervolgens drie lagen van de magneetverf aan. Doordat hier metaaldeeltjes in zitten, is deze verf altijd grijs van kleur. Vind je dit niet mooi, dan kun je er nog een laag verf in een kleur naar wens over aanbrengen of je kunt afwerken met speciale afwerkingsverf, whiteboardverf of schoolbordverf. Zo krijg je de kleur en uitstraling die jij zoekt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn