Hét adres voor lasersnijden in Hengelo

Lasersnijden in Hengelo maakt al jaren gebruik van deze relatief nieuwe manier van ‘graveren’. Lasersnijden is namelijk nog steeds een redelijk nieuwe en misschien nog wat onbekende techniek, waar nog niet iedereen van gehoord heeft. Voor diegenen volgt hier eerst een korte uitleg over wat lasersnijden in Hengelo precies doet. Lasersnijden is een industriële bewerkingstechniek, waarbij men met een elektromagnetische stralingsbron een lichtstraal uitzendt, die meestal niet breder is dan een fractie van een millimeter, dit noemt men de laser. Doordat deze laser zo ontzettend smal is, wordt de intensiteit van de straal erg groot, waardoor het ontzettend nauwkeurig hele smalle gleuven in diverse materialen kan maken, door ze te smelten en verdampen. De materialen waarvoor deze techniek geschikt is zijn erg uiteenlopend. Men kan lasersnijden in onder andere:

• Hout.
• Metaal.
• Glas.
• Textiel.
• Diverse andere kunststoffen.

Lasersnijden in Hengelo legt uit: De snelheid waarmee we kunnen lasersnijden hangt af van een aantal factoren, maar over het algemeen zijn onze machines vrij snel. De lasertijd hangt af van het type materiaal, de dikte ervan, het soort laser dat we gebruiken en de intensiteit van de laserstraal. Meestal zijn de zachtere materialen, zoals textiel en de meeste houtsoorten, sneller klaar dan metaal. Voor niet-metalen is er bovendien slechts een vermogen van 12 watt nodig, waar dat bij metaal zo’n 100 is. Hierdoor ontstaan er de volgende snelheden: Van 0,5 meter per minuut bij metalen, tot 12 meter per minuut bij kunststoffen. (niet-metalen.) Om nog meer tijd te winnen bij niet-metalen zou je denken dat ze het vermogen nog hoger kunnen zetten. Echter, de kans is groot dat het oppervlak van het materiaal dan verbrandt, wat natuurlijk zonde zou zijn!

Lasersnijden in Hengelo bij Luma Hengelo BV.

Luma Hengelo BV is een constructie- en plaatwerkbedrijf dat al bestaat sinds 1982. In de jaren dat ze werkzaam zijn geweest in lasersnijden in Hengelo, hebben ze ervaring opgedaan in zeer diverse marktsegmenten, zoals machinebouw en halfgeleiderindustrie, maar ook zijn ze actief in de landbouwmechanisatie en zelfs interieurbouw. Hierbij kun je denken aan het graveren van sierlijke patronen op metalen meubels of greepjes. Ze beschikken over meerdere zogenoemde Trumf lasersnijmachines, elk met een enorme capaciteit. (Ze kunnen platen verwerken tot zelfs 150 x 300 cm groot en staal tot maar liefst 20 mm dik!) De machines bij lasersnijden in Hengelo worden bediend door een drietal engineers / programmeurs, die de tekeningen vertalen naar de juiste instellingen en programma’s om de machines mee aan te sturen. Ze houden hierbij rekening met hoe ze op een zo efficiënt mogelijke manier verschillende orders kunnen combineren (bijvoorbeeld meerdere orders op één plaat,) waardoor er zo min mogelijk tijd verloren gaat en de klant het meeste uit zijn geld haalt. Als je op zoek bent naar een adres voor lasersnijden in Hengelo zijn ze dus zeker een goede partij! Bekijk hier hun website voor alle informatie: https://www.lumahengelo.nl

De ISO 9001 normering voor lasersnijden

Wat goed is om te weten is dat Luma Hengelo BV (voor lasersnijden in Hengelo,) officieel gecertificeerd is voor het produceren, samenstellen, poedercoaten en assembleren van metalen, niet-metalen en constructiewerk. Dit wil zeggen dat ze voldoen aan de ISO 9001 normering, wat betekent dat het managementssysteem voldoet aan een aantal belangrijke kwaliteitseisen en is afgestemd op de wensen en behoeften van zowel het bedrijf zelf als die van de klant. Bovendien bieden ze naast lasersnijden in Hengelo nog meer diensten uit hetzelfde segment aan, zoals poedercoaten, ponsen, frezen en robotlassen. En dat allemaal onder hetzelfde dak. Ze noemen zichzelf niet voor niets een totaalleverancier op het gebied van mechanisch plaatwerk!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn