Groene campings, kamperen in de natuur!

Waarom kamperen? Voor veel mensen is kamperen vanzelfsprekend. Ieder jaar trekken ze met hun tent, caravan of camper naar een fijne camping in het binnen- of buitenland om daar te genieten van de rust en het simpele leven wat kamperen je biedt.

Er zijn verschillende campings waar je naartoe kan gaan. Grote campings met activiteiten en animatie voor de kinderen en kleinere campings. Ook zijn er campings in de natuur, zogenaamde groene campings. Deze campings zijn vaak zeer karaktervol. Het verblijf op groene campings is ook vaak heerlijk rustgevend. Midden in de natuur hoor je de vogels, zit je tussen de bomen en kun je soms ook zwemmen in een meer. Denk bijvoorbeeld aan een natuurcamping midden in het Veluwse Bos, een karaktervolle en gastvrije familiecamping in Midden-Drenthe of een camping in het wonderlijke coulisselandschap van de Achterhoek. Voor ieder is er wat wils.

Groene campings vinden

Maar hoe vind je nu zo’n fijne natuurlijke verblijfplaats in Nederland? Als je op zoek bent naar een natuurlijke camping, in een groene omgeving is dat niet altijd even makkelijk te vinden. Zeker niet als je een camping wil met niet al te veel poespas, maar wel graag een comfortabel rustig verrijk hebt. Ook belangrijk: de sanitaire voorzieningen. Zoek je via het internet een camping om te verblijven, dan kun je niet direct zien of de toilet- en douchegebouwen wel schoon zijn.

Daarom kun je het beste op zoek gaan naar groene campings bij een organisatie waarbij natuurcampings zich kunnen aansluiten. Deze organisatie keurt welke natuurcampings zich morgen aansluiten. Kenmerken waarop ze filteren kunnen bijvoorbeeld het karakter de camping zijn of het comfort. Bij Karaktervolle Groene Campings zijn campings aangesloten die zich kenmerken door een paar hele goede eigenschappen:

  • Een prachtige, bijzondere ligging in de natuur
  • Kleine en middelgrote natuurcampings
  • Goede en schone sanitaire voorzieningen
  • Comfortabel verblijf

Ben je dus op zoek naar een karakteristieke camping die je veel rust en ruimte biedt? Dan kun je deze vinden op de website www.kgc.nl. Je vindt hier ook allerhande verhalen en blogs over verschillende groene campings. Zo zie je dat de organisatie goed weet welke campings zich bij hun hebben aangesloten.

Kamperen in natuur iets voor jou?

Weet je nog niet zeker of kamperen wel wat voor jou is? Misschien heb je geen zin om in een tent te liggen en geen beschikking over een caravan. Of wilde je vroeger wel kamperen, maar is dat nu niet meer geschikt. Als je liever iets meer comfort wilt, maar toch wilt genieten van de vrijheid en het contact met de natuur wat je voelt op groene campings, zijn er ook voldoende andere mogelijkheden om te genieten van groene campings. Denk bijvoorbeeld eens aan

  • Een chalet
  • Een stacaravan
  • Een ingerichte tent
  • Een trekkershut

Met deze mogelijkheden kun je genieten van een kampeerplek midden in de natuur. Deze kampeermogelijkheden zijn voorzien van net wat meer gemakken dan de standaard tent of caravan, waardoor je nog meer tijd hebt om te genieten van al het moois om je heen. De eigenaren van de groene campings zorgen graag voor een onvergetelijk verblijf. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kijk op www.kcg.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn