De beste en mooiste campings in Groningen

KGC - Campings groningenWil je er eens even lekker tussen uit, maar heb je geen trek in een verre reis naar het buitenland? Dan kun je het ook dichter bij huis zoeken door bijvoorbeeld een uitstapje te maken naar het wonderschone Groningen. Deze provincie is nog bijna net zo groen als het in begin der tijden en dus ook een ideale vakantiebestemming. De beste manier om van al dat groen te genieten is via de campings in Groningen. Er zijn veel campings in Groningen. Zo kun je bijvoorbeeld campings in Groningen vinden aan het Paterswoldsemeer. Dit is een prachtig mooi natuurgebied, ideaal voor zowel het ontspannen in de natuur als voor de watersport. Aan de verscheidene meren vind je veel cafeetjes en restaurants waar je even helemaal tot rust kunt komen. En rondom de meren vind je natuurlijk her en der verspreid vele campings in Groningen. Daar komt nog bij dat je zomaar in Drenthe bent, want Paterswolde ligt ook nog eens dicht bij die provincie dus je kunt heerlijk met de fiets vanaf één van de campings in Groningen de provincie Drenthe verkennen. Uiteraard niet de gehele provincie, maar het voelt toch lekker als je op vakantie gaat en tegelijkertijd met de fiets twee verschillende provincies kunt doorkruisen. De campings in Groningen in dit gebied liggen vaak in mooie groene omgevingen. Zo kun je bijvoorbeeld campings in Groningen vinden met een Noors thema. Dit soort campings in Groningen zijn vaak voorzien van blokhutten en restaurants met een Noors menu. Ideaal dus voor een vakantie in Nederland met een buitenlands tintje. Maar je kunt natuurlijk ook voor basic gaan en je tent opslaan op een van de vele campings in Groningen rondom het Paterswoldsemeer die simpelweg voorzien in plekken waar je je tent kunt opzetten. Op deze campings in Groningen vind je vaak een sobere gelegenheid om te douchen en kun je van het toilet gebruik maken, maar dat was het dan ook wel. Natuurlijk lekker goedkoop en ook ideaal als je op doorreis bent. Dan hoef je geen campings in Groningen te zoeken met luxe voorzieningen, want je reist waarschijnlijk na één of twee dagen meteen weer door naar Drenthe of wellicht zelfs naar het buitenland. In ieder geval moge het duidelijk zijn dat er campings in Groningen zijn die geschikt zijn voor langere verblijven evenals campings die meer bedoeld zijn voor korte verblijven.

Waar moet je op letten bij de campings in Groningen?

Als je in Groningen op zoek gaat naar een goede camping dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. De meeste van deze elementen kun je van te voren op internet vinden. Hier volgt een lijst met de meest belangrijke kenmerken waar je op moet letten als je een camping zoekt in Groningen.

  • Wat is de ligging van de camping?
  • Hoe zijn de sanitaire voorzieningen verzorgd?
  • Hoe dichtbij is de dichtstbijzijnde supermarkt?
  • Hoe groot is de camping?
  • Hoe druk is de camping?

Dit zijn enkele belangrijke punten die je gemakkelijk online kunt vinden als de camping een website heeft of is aangesloten bij een website. In het geval je een camping zoekt in Groningen, dan is het verstandig om van te voren een bezoek te brengen aan de website van kgc.nl. Op deze site vind je een overzicht van allerlei campings verspreid door heel Nederland en dus ook de campings in Groningen. KCG staat voor karaktervolle groene campings. Dat Groningen beschikt over veel groen dat hadden we al vastgesteld. Dat er vele karaktervolle campings zijn, ook dat is al bekend, maar dan is het natuurlijk nog steeds de vraag waar je die specifieke groene campings met karakter kunt vinden. En daarom is het verstandig om een kijkje te nemen op de site van kcg.nl. De campings die bij deze site zijn aangesloten kenmerken zich door een groene rustige omgeving en tevens zijn de campings vormgeven op zeer kleine schaal. Er zijn enkele punten die maken dat kcg.nl een goed startpunt is voor de oriëntatie. Bij Kcg.nl staat de persoonlijke aandacht die men aan de bezoekers geeft natuurlijk voorop. Een camping website behoort gastvrij te zijn en dat probeert deze organisatie dan ook uit te stralen en tot zover doen ze dat met veel succes. Alle campings die zijn aangesloten bij kcg.nl hebben een eigen uniek karakter. Dit unieke karakter wordt mede gerealiseerd doordat elke camping is gelokaliseerd op een uniek stukje natuur. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een camping tussen het groen vlak bij of naast het Paterswoldsemeer in Groningen. Alle campings zijn voorzien van prima sanitair en faciliteiten. Tot slot kom je er helemaal tot rust, want het zijn kleine campings die niet zijn gericht op massa toerisme.

Ga er eens even helemaal tussen uit

Dus als u even snel een minivakantie wilt, of er gewoonweg eventjes een weekendje tussen uit wil, dan is het een zeer goed idee om eens van een camping gebruik te maken in het mooie Groningen. Want het is toch alom bekend in Nederland dat er niets boven Groningen gaat. Dit is uiteraard niet letterlijk bedoeld, want heel Scandinavië ligt uiteraard boven Groningen. In de figuurlijke zin gaat er niets boven Groningen en kunt u komen genieten van de prachtige natuur, de gastvrijheid, de cultuur en alles wat het schitterende Groningen te bieden heeft. Aarzel dus niet en hak vandaag nog die spreekwoordelijke knoop door en kom lekker genieten in het mooie en ow zo gezellige Groningen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn