Boom omzagen

Boom omzagenEen boom omzagen is in veel gevallen een wat trieste gebeurtenis. Het is toch een soort van vernietigen van het leven en daar hebben veel mensen moeite mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vaak protesten zijn in het geval van grootschalige bomenkap. Maar soms is er gewoon geen andere mogelijkheid. Bijvoorbeeld omdat een exemplaar veel te groot is geworden om nog bij jou in de tuin te staan. Als het al het andere letterlijk en figuurlijk overschaduwd, dan kan het nodig zijn om ruimte te maken. De boom omzagen is dan vaak nog de enige mogelijkheid om de rest van de planten, bomen en struiken in jouw tuin weer wat ruimte en licht te geven. En ook om nog weer wat licht in huis te krijgen. Je kunt misschien denken dat soms ook volstaan kan worden met snoeien, maar vaak levert dat niet het gewenste resultaat. Het levert vaak te weinig voordeel op of het is geen optie omdat de vorm dan dusdanig aangetast wordt dat het geheel er niet meer mooi uitziet. Je boom omzagen is dan eigenlijk de enige optie die overblijft.

Redenen voor boom omzagen

Natuurlijk is niet alleen het formaat een reden om te kiezen voor een boom omzagen, het kan ook zo zijn dat jij gewoon veel te veel bomen op een klein oppervlak hebt staan en je ruimte wilt hebben voor andere plantensoorten. Of het kan zo zijn dat er sprake is van ziekte. Als dat het geval is, dan kan het gevaarlijk zijn om niet voor verwijdering te kiezen. Er treedt dan immers vaak zwakte op, waardoor er bij een storm zomaar grote takken uit kunnen waaien. Niemand zit er natuurlijk op te wachten dat een tak op zijn auto of op het huis terecht komt, of, erger nog, bovenop iemand. Dit kan enorme schade opleveren. Je moet dan dus gewoon kiezen voor de boom omzagen. Dit zal met pijn in het hart zijn, maar soms levert de natuur ons dan geen andere keus. Belangrijk is dat je eerst een vergunning aanvraagt, voordat je hiermee aan de slag gaat. Als dit eenmaal geregeld is en je de nodige toestemmingen binnen hebt, dan kun je met deze klus aan de slag gaan. Je kunt dan zelf de boom omzagen, maar je kunt dit ook laten doen. Als je nog nooit met dit bijltje gehakt hebt, dan is dat laatste de veiligste optie.

Mooie producten

Zit jij in de situatie dat je met pijn in je hart een boom omzagen moet? Dan kan het fijn zijn als je een tastbare herinnering overhoudt aan dit stukje natuur. Je kunt dan denken aan een:

  • kast
  • tafel
  • bureau
  • bankje

En wat ook een optie is, is dat de stam als steunbalk terug komt in jouw huis of dat je hier planken van laat zagen voor je vloer. Zo hoef je dus niet definitief afscheid te nemen! Heb jij hier interesse in, dan moet je eens contact opnemen met Wilfred Kalf. Deze houtbewerker werkt het liefst met lokaal hout en maakt graag unieke producten voor mensen. Hij kan niet alleen voor jou de stam op een mooie manier verwerken, maar hij kan jou ook helpen bij de boom omzagen. Hij heeft de juiste mensen en bedrijven in zijn netwerk om ervoor te zorgen dat de kap op een zo efficiƫnt mogelijke wijze gebeurt, waardoor er zoveel mogelijk hout gebruikt kan worden voor het produceren van meubelstukken. Op wilfredkalf.nl kun je verschillende voorbeelden zien van meubels die hij zelf ontworpen heeft. Zo kan een boom omzagen dus ook nog iets heel moois opleveren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn