Wilt u een digitale factuur maken?

Voor veel zzp’ers en zelfstandige ondernemers is het versturen van facturen dagelijkse kost. Vooral voor ondernemers die voor veel verschillende opdrachtgevers werken worden er in een maand veel verschillende facturen gestuurd die allemaal netjes en kloppend moeten zijn. Voor menig ondernemer is dit vaak nog een flink werkje om deze facturen op tijd en kloppend verstuurd te hebben. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat mensen een digitaal factuur versturen in plaats van een papier Wilt u een digitale factuur maken?factuur via de post verzenden. Er zijn nog maar vrij weinig mensen die helemaal de moeite nemen om een factuur met de hand te schrijven of uit te typen en te printen om deze factuur uiteindelijk via de post naar de afzender te versturen. Het toepassen van een digitale factuur is het nieuwe normaal, tegenwoordig rekenen de meeste opdrachtgevers ook op een digitale factuur en is er bij het verzenden van een fysieke factuur ook het risico dat deze verloren raakt op de post of ergens onbetaald op een stapel bij de opdrachtgever blijft liggen. Echter zijn er veel ondernemers die nog niet helemaal wegwijs zijn in het opstellen en versturen van digitale facturen. Gelukkig zijn er bedrijven als teamleader die deze ondernemers kunnen helpen met de omschakeling van fysieke naar digitale facturen.

Digitale factuur bij teamleader

Teamleader is een bedrijf dat zicht specialiseert in het optimaliseren van alle zaken met betrekking tot de administratie van uw bedrijf of uw werknemers. Zo hebben zij ook verstand van het opstellen en verzenden van digitale facturen en kunnen zij nieuwelingen ondersteunen bij het overstappen op de digitale factuur. Wat houdt het proces in?

  • Offerte opstellen voor het sturen van een digitale factuur
  • Het ontwerpen van uw eigen digitale factuur
  • De digitale verzending van uw digitale factuur
  • De ontvangst en een digitale factuur
  • Het opvolgen van late betalingen na het versturen van uw digitale factuur

De service van teamleader is gratis en online, zo kunt u op de website van teamleader gratis uw eigen digitale factuur ontwerpen en direct downloaden.

Mijn eigen positieve ervaring met de digitale factuur

Ik ben zelf al enige tijd een zelfstandige ondernemer en ik werkte tot voor kort alleen nog maar met fysieke facturen die ik op de post deed naar mijn werkgevers. Maar aangezien ik steeds meer verschillende opdrachtgevers kreeg ging het mij steeds meer tijd kosten om die vele facturen steeds te schrijven, te printen en vervolgens op te sturen via de post. Ik kwam via advies van een vriendin terecht op de website van teamleader.nl waar ik leerde over de gang van zaken van de digitale factuur. Dit klonk mij als muziek in de oren en ik ben er meteen mee begonnen. Het proces stond duidelijk uitgelegd op de site en ik kon meteen beginnen en mijn originele facturen downloaden. Ik heb veel meer tijd sinds ik ben overgestapt op de digitale factuur en ik kan het iedereen aanraden. Het scheelt niet alleen tijd bij het maken en verzenden van de facturen, mijn administratie is er ook veel overzichtelijker door geworden. Nu heb ik simpelweg een digitaal mapje waar alles in staat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn