Waarom kiezen voor houten vloeren

Met alle verschillende vloeropties die beschikbaar zijn, lijkt een houten vloer een dure optie. Hardhouten vloeren blijven echter de beste keuze als u een ruimte hebt die veilig en schoon is en weinig onderhoud vraagt. Wanneer u de totale levensduur van hardhouten vloeren overweegt, wegen de voordelen van houten vloeren op tegen de initiële kosten. Een van de grootste voordelen van hardhouten vloeren is dat ze een hygiënischere optie zijn dan andere vloertypen. Bijvoorbeeld bij het nadenken over tapijt versus hardhout, wordt een goede hoeveelheid stof, kiemen en ander vuil geabsorbeerd in de tapijtvezels. Bij hardhouten vloeren is er geen plek voor vuil om zich te verstoppen, wat zorgt voor een gezondere en veiligere leefomgeving, vooral voor mensen met allergieën. Hardhouten vloeren geven bijna elke kamer een mooi tintje, maar er is wel enige discussie over de beste manier om ze schoon te maken. Om u te helpen, hieronder enkele tips:

  • Bepaal de afwerking van uw vloeren
  • Gebruik geen olie, was of meubelspray
  • Gebruik geen pure ammoniak, alkalische producten of schurende reinigingsmiddelen
  • Als een vloerreinigingsproduct dat wordt aanbevolen te duur is, kies voor gewone zeep en water
  • Vertrouw niet alleen op water of een azijn- en wateroplossing om uw vloeren schoon te maken

De kostprijs van houten vloeren

Over het algemeen kosten hardhouten vloeren meer dan andere vloerbedekking, maar ze vereisen ook minder onderhoud. Omdat hardhouten vloeren typisch afgedichte oppervlakken zijn met een beschermende afwerkingslaag, zijn ze vlekbestendiger dan andere soorten vloeren. Een van hun voordelen is dat ze kunnen worden gerepareerd en opnieuw kunnen worden afgewerkt. Hardhouten vloeren worden geschraapt, bekrast, geschaafd, gedeukt en beschadigd, vooral in gebieden met veel beloop. Houten vloeren kunnen echter meestal eenvoudig worden geschuurd, afgevlakt en opnieuw afgewerkt. Het is zelden nodig om een ​​houten vloer te vervangen. Ook al kosten ze iets meer, de investering is het waard. Een ander voordeel van hardhouten vloeren is de milieufactor. Hardhouten vloeren zijn het meest overvloedig vernieuwbare vloermateriaal dat beschikbaar is. De jaarlijkse netto groei voor hardhout is groter dan de gemiddelde jaarlijkse verwijderingsgraad. Dit betekent dat bomen sneller groeien dan dat hun hout wordt gebruikt. Houten vloeren gebruiken ook minder water en energie om te produceren en kunnen aan het einde van hun levenscyclus worden gerecycled, waardoor het een uiterst duurzaam product is. Gezien de verschillen in de productie van tapijt versus hardhout, gebruikt tapijt meer synthetische materialen om te produceren en wordt het met meer chemicaliën behandeld dan hardhout. Hardhout brengt niet alleen schoonheid en waarde toe aan een huis, maar het kan echt een leven lang meegaan, terwijl tapijt elke 10-15 jaar moet worden vervangen.

Ongeëvenaarde schoonheid en waarde

Waarschijnlijk het grootste voordeel van hardhout is de unieke en mooie uitstraling. Hardhout is een van de oudste vloermaterialen die er is, en het raakt nooit uit de mode. Vanwege de grote verscheidenheid aan bomen en houtsoorten, is een wereld van kleuren, consistenties, ontwerpen en graanpatronen beschikbaar. Hardhouten vloeren verhogen ook de waarde van een huis. Terwijl veel nieuwe huiseigenaren tapijten verwijderen wanneer ze een huis kopen, is een prachtige hardhouten vloer meestal een reden waarom een ​​huis wordt gekocht. Als u geïnteresseerd bent in het nastreven van houten vloeren voor thuis of voor uw kantoor, neem dan contact op met een Lab 21-gecertificeerde vakman om uw opties te verkennen. Bij Lab 21 vindt u professionals die speciaal zijn opgeleid in het onderhoudssysteem van hardhouten vloeren en voorbereid zijn op al uw vragen. Zij kunnen u een schat aan ervaring en expertise bieden met betrekking tot het kiezen, het gebruik en onderhoud van houten vloeren. U kan hen contacteren via de website www.lab21.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn