Waar kan rondzeefdruk allemaal voor worden gebruikt?

Misschien had je al eens van deze druktechniek gehoord, misschien ook niet, maar rondzeefdruk is een redelijk populaire manier om objecten te bedrukken. Bij VK Print kunnen ze je er alles over vertellen, want zij zijn onder andere gespecialiseerd in deze druktechniek. In hun werkplaats bedrukken ze allerlei soorten producten die een ongebruikelijke vorm of materiaal hebben, en die dus niet geschikt zijn om op een normale manier te worden gedrukt. Daarbij maken ze gebruik van allerlei verschillende technieken, namelijk:

  • Rondzeefdruk
  • Tampondruk
  • Transferdruk
  • Vlakzeefdruk
  • Textieldruk

Elk van deze technieken heeft zo zijn eigen toepassingen en eigenschappen. Wat ze echter allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze speciaal zijn ontwikkeld voor producten met een afwijkende vorm. De eerste bijvoorbeeld (rondzeefdruk) is meteen een van de meest gebruikte, alternatieve druktechnieken. Hij is er speciaal voor producten en objecten met een cilindervormige vorm. Je kunt daarbij denken aan bidons, glazen, mokken, maatbekers en emmers. Zolang het product een cilindervorm heeft kun je het in bijna alle gevallen met deze druktechniek laten bedrukken, en wel bij VK print. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van het materiaal van je product. Niet elk materiaal kan zomaar bedrukt worden met deze techniek, maar wel veel. Als je benieuwd bent naar of het product wat jij in gedachten hebt kan worden bedrukt met rondzeefdruk dan kun je het beste even contact met ze opnemen. Ze vertellen je dan graag alles over de mogelijkheden. 

Het verschil tussen rondzeefdruk en tampondruk

Het kan zijn dat wanneer jij denkt dat je de techniek rondzeefdruk nodig hebt ze je bij VK Print vertellen dat je beter voor tampondruk kunt kiezen. Deze twee druktechnieken verschillen namelijk niet zo gek veel van elkaar, en de oppervlakken die je ermee kunt bedrukken zijn ook vergelijkbaar. De rondzeefdruk is echter het meest geschikt voor objecten met een cilinderachtige vorm, en tampondruk is voor objecten met een holle of bolle vorm. De eerste is een vorm van zeefdruk, en de tweede wordt juist ingezet als zeefdrukken niet mogelijk is. Tamponprint wordt veel toegepast voor relatief kleine producten van kunststof, die een hele scherpe afbeelding nodig hebben. Het resultaat is namelijk een stuk scherper dan bij rondzeefdruk, en dit ziet er heel fraai uit. Het is ook erg geschikt voor een ontwerp in meerdere kleuren, want ook die is wat lastiger te realiseren met de eerste techniek.

Je product bedrukken incl. verpakken

Bij deze alternatieve drukker bieden ze een hele handige service voor wanneer je een groot aantal producten moet bedrukken, namelijk dat ze deze ook voor je kunnen verpakken. Sterker nog, ze kunnen ze zelfs naar de juiste afnemers sturen wanneer de klaar zijn. Je moet er niet aan denken dat je eerst de volledige lading met rondzeefdruk bedrukte producten krijgt toegestuurd, waarna je ze in eigen beheer moet verpakken en verzenden. Dit gehele proces kunnen ze dus voor je uit handen nemen, zodat je er zelf totaal geen omkijken meer naar hebt. Uiteraard gebeurt dit allemaal in goed overleg, en kun je zelf kiezen wat voor verpakking je wilt. Je kunt deze zelfs zelf aanleveren als je hem elders laat maken, net wat je wilt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn