Verscherp je kennis met een cursus zakelijk Engels

Het is altijd lastig om zonder te meer te zeggen dat je een taal beheerst, omdat je te maken hebt met verschillende niveaus en verschillende situaties waarin je op uiteenlopende manieren gebruik maakt van een taal. Een taal is een communicatiemiddel en als zodanig is het dus een instrument voor een bepaald doel. Net zoals een zwaard een instrument is en als zodanig scherp of stomp kan zijn, zo ook kan de vaardigheid voor wat betreft een taal verschillen. Een stomp zwaard functioneert prima in een gevecht waarin de tegenstander enkel een houten zwaard heeft. Je hebt verder alleen brute kracht nodig om de tegenstander op de knieĆ«n te dwingen. Zo is het met taal natuurlijk ook. In een alledaagse context waarin je te maken hebt met een persoon die zelf niet zo goed Engels spreekt, zal jouw steenkolen Engels al snel voldoende zijn. Misschien zijn jouw gebrekkige vaardigheden voor jouw toehoorders zelfs wel indrukwekkend te noemen. Maar als je met dat niveau en die vaardigheden in gesprek gaat met iemand die heel goed Engels kan spreken, dan zijn jouw vaardigheden uiteraard niet toereikend. Dus als je bijvoorbeeld in een zakelijke context moet communiceren met Engelstalige collega’s, dan is het fijn dat je niveau voor wat betreft zakelijk Engels op orde is. Maar als je redelijk goed Engels kunt spreken, dan wil dat niet zeggen dat je dus per definitie ook goed bent in zakelijk Engels. Dat is immers weer een heel ander domein waarin je op een andere manier gebruik maakt van de vaardigheden die je hebt (of niet hebt). Als je in het Nederlands op zakelijk niveau communiceert, dan is het dat natuurlijk ook heel anders dan de manier waarop je met je vrienden in de kroeg een gesprek voert. Dus daarom is het verstandig om bijvoorbeeld via Masterclass English een cursus Engels te volgen. Op deze manier kun je specifiek een cursus volgen op het gebied van zakelijk Engels. Dat is mooi, want op die manier hoef je je dus niet eerst door een hele lijst van basiscursussen te wurmen. Je Engels is immers vast al wel van een redelijk niveau, alleen wil je je zakelijke niveau graag bijwerken. Daarvoor heb je dus een cursus nodig die puur is gericht op het verscherpen van je kennis op het gebied van zakelijk Engels en voor dat doel kun je dus terecht bij Masterclass English. Lees voor meer informatie over de cursus zakelijk Engels hieronder verder of kijk alvast op de website van masterclassenglish.com.

Een cursus zakelijk Engels volg je via Masterclass English

Op de basisschool en middelbare school leer je een bepaalde basis waarmee je je prima verstaanbaar kunt maken in het buitenland. Vaak heb je dan nog wel een vrij dik accent en je woordenschat is ook niet heel uitgebreid. Met een extra cursus zakelijk Engels kun je je kennis dus uitbreiden en verscherpen. 

Kijk op de site voor extra informatie

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden, dan kun je terecht op de website. Hier vind je onder andere informatie over: 

  • Groepscursussen
  • Cambridge Engels
  • Lesroosters

 Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn