SMART doelen formuleren: zo komt u verder!

De prestatie van uw medewerkers is erg belangrijk voor het bedrijf. De gemaakte prestaties zijn alleen niet altijd even makkelijk bij te houden. trakstar biedt hiervoor een doordachte online software, waarin de medewerker de regie heeft. Maar wat kan de prestatie van een medewerker, of uzelf verder helpen? Het antwoord hierop is het stellen van duidelijke doelstellingen, het is namelijk aangeduid dat wanneer dit ontbreekt, de prestaties omlaag gaan. Daar tegenover is het dan ook aangeduid dat doelen formuleren op een duidelijke manier inderdaad de prestatie van een organisatie laat stijgen.

SMART doelen formuleren

Als u uw doelen formuleert, dan wil u natuurlijk SMART doelen formuleren. Althans, dat zou u moeten doen. SMART doelen formuleren? Doelen die SMART zijn, zijn specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. Dit soort doelen zijn concreet en geven uw medewerker een duidelijk idee van de verwachtingen.  Een onrealistisch doel zou u zo bijvoorbeeld tegen kunnen werken doordat het demotiverend is voor uw medewerker en ditzelfde geld wanneer de doelen vaag zijn en niet iets concreets benoemen. Dit zorgt voor verwarring, en dat is natuurlijk iets wat vermeden moet worden in de werkomgeving, want dit gaat uw organisatie uiteindelijk tegenwerken.

Het stappenplan

Er zijn zeven stappen die u kunt ondernemen om uw organisatiedoelen te behalen:

  • Het maken van een lijst met doelen en hier kort over spreken tijdens een vergadering is niet altijd genoeg om ervoor te zorgen dat iedereen de gestelde doelen begrijpt. Het is daarom handig om ze te bespreken in een aparte meeting waarin u uw doelen definieert en context geeft.
  • Belangrijk is dat iedereen op de hoogte is en hetzelfde niveau van begrip en inzet heeft. Wanneer iemand de doelen niet goed begrijpt, kunnen ze misschien genegeerd worden. SMART doelen formuleren, en vooral specifiek zijn in dit geval is dus belangrijk.
  • Door de voortgang met betrekking tot de doelen te discussiĆ«ren zorgt u ervoor dat iedereen op de hoogte is en blijft. Het zorgt ervoor dat de medewerkers de doelen niet uit het oog verliezen. 
  • SMART doelen formuleren is een belangrijk deel van het halen van deze doelen. Formuleer uw doelen als kleine stappen die haalbaar zijn en waarvan het direct duidelijk is de verwachtingen zijn. Uw medewerkers weten dan precies wat ze moeten doen en er is een kleine kans op onduidelijkheden. 
  • Het opstellen van een aanpak om de taken uit te voeren en te evalueren zorgt voor een concrete aanpak dat uw medewerkers nog meer duidelijkheid zal geven doormiddel van de goede richtlijn die het bied. 
  • Duidelijk doelen formuleren is niet het enige wat nodig is  om succesvol te zijn. De taken moeten ook genoeg tijd hebben en een aansluitende prioriteit. 
  • Waneer er iets belangrijks is behaald, of als een doel is behaald, dan is het belangrijk om dit te delen en om uw medewerkers aan te moedigen. U creĆ«ert zo een positieve werkomgeving. 

Doelen formuleren gaat niet altijd even makkelijk, maar SMART doelen formuleren geeft een goede richtlijn hoe u dit kunt doen. Daarbij is het ook van belang om de prestaties bij te houden. Dit kan simpel via de software van trakstar.nl. U kunt zien hoe het stappenplan u en uw organisatie helpt. Wees dus vooral niet verlegen om nieuwe dingen te proberen en neem een probeer deze software uit!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn