Op reis: alles over het meenemen van incontinentiematerialen

Incontinentie kan een lastig probleem zijn, maar hoeft uw dagelijks leven niet in de weg te staan. Met het gebruik van incontinentiematerialen en de juiste behandeling kunt u uw dagelijks leven zo goed als voorheen leiden. Over een vakantie maakt u zich wellicht wat meer zorgen. Ook hier geldt dat een goede voorbereiding en de juiste incontinentiematerialen ervoor zorgen dat niets het genieten in de weg hoeft te staan. Of u nu een stedentrip op de planning heeft, een zonovergoten strandvakantie wilt boeken of een actief verblijf in de natuur plant.

Onderweg

De meeste spanning rondom de vakantie ervaren personen met incontinentie tijdens de eigenlijke reis. Zeker wanneer er met het vliegtuig wordt gereisd. Het kan namelijk voorkomen dat u gedurende een iets langere tijd het toilet niet kunt bezoeken. Incontinentiemateriaal voorkomt dat dit een probleem wordt. Ook is het verstandig om van tevoren de toiletbezoeken te plannen en het toilet tevens op momenten te bezoeken waarop u nog geen of weinig aandrang voelt. Zorgt u ervoor dat u verschillende incontinentieproducten bij u heeft. Sommige luchtvaartmaatschappijen geven u de mogelijkheid meer bagage mee te nemen wanneer u incontinent bent.

Vochtinname tijdens de reis van en naar uw vakantiebestemming

Reist u van of naar uw vakantiebestemming, houdt u er dan ook rekening mee geen koffie of andere cafeïnehoudende dranken te nuttigen. Deze irriteren uw blaas. Hetzelfde geldt voor dranken die koolzuur bevatten. Alhoewel veel mensen geneigd zijn tevens geen water te drinken, is dat juist niet handig. Ook dit kan het plasprobleem groter maken en bovendien moet u te allen tijde goed gehydrateerd blijven.

Reizen wanneer u incontinent bent voor ontlasting

Heeft u last van incontinentie voor ontlasting, dan kunt u tijdens uw reis anaaltampons gebruiken. Deze tampons brengt u vlak voor de reis in. Ze zorgen ervoor dat de ontlasting wordt tegengehouden. Anaaltampons zijn vervaardigd van een lichaamsvriendelijke schuimstof die zich helemaal aan de vorm van uw endeldarm aanpast. U kunt hem acht tot twaalf uur dragen. Windjes kunnen de tampon wel passeren. Deze worden door de anaaltampon zelfs geneutraliseerd.

Stad, natuur of strand?

Zeker wanneer mensen naar het strand gaan, maken ze zich zorgen over de waarneembaarheid van hun incontinentiemateriaal. Veel mannen kunnen dit oplossen door een iets grotere maat zwembroek te dragen, waardoor incontinentiebroekjes of -luiers aanzienlijk minder zichtbaar zijn. Vrouwen maken vaak gebruik van een wikkeldoek. Zorgt u ervoor dat u altijd een strand bezoekt waar sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. Zo kunt u uw materiaal zorgeloos verwisselen. Zeker wanneer de temperaturen erg hoog liggen, is dit belangrijk. Verliest u slechts druppeltjes urine? Dan kunt u er zelfs voor kiezen helemaal geen materiaal te dragen.

Apps voor het lokaliseren van toiletten

Hulde aan de huidige technologie, want dankzij het bestaan van diverse apps waarmee toiletten te lokaliseren zijn, kunnen mannen en vrouwen met plasproblemen ook op hun vakantieadres opgelucht ademhalen. WC ASAPP is een bekende app die op basis van geo-lokalisatie werkt. De app kan bepalen waar u zich bevindt en u aan de hand van deze gegevens vertellen waar u het dichtstbijzijnde toilet vindt. Ook vermeldt hij informatie over de toiletten, bijvoorbeeld wat de openingstijden en de kosten zijn, en met welk hygiënecijfer deze door andere bezoekers zijn beoordeeld.

Verkrijgbaarheid van incontinentiematerialen in het buitenland

Gaat u op vakantie, dan neemt u vanzelfsprekend voldoende incontinentiemateriaal mee. Blijkt eenmaal op bestemming dat u toch te weinig heeft meegenomen, dan is er meestal nog geen man overboord. Incontinentiematerialen zijn goed verkrijgbaar, bijvoorbeeld online bij Hulpmiddelonline.nl. Wanneer u een bestemming binnen Europa of een andere Westerse bestemming bezoekt is het misschien zo dat niet hetzelfde merk als u bent gewend beschikbaar is. Er bestaan dan vaak wel alternatieven maar n het buitenland bent u dan vaak op een apotheek aangewezen. Zorg er dus altijd voor dat u voldoende incontinentiemateriaal meeneemt als u op reis gaat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn