Kiezen uit verschillende soorten autoverzekeringen

Een paar maanden geleden heb ik mijn rijbewijs gehaald en begin deze maand wilde ik een auto kopen. Bij een autodealer in de buurt vond ik een leuke auto voor een goede prijs, maar ik had nog niet over een autoverzekering nagedacht. Ik had afgesproken dat ik eerst thuis autoverzekeringen kon vergelijken en in het weekend de auto kon kopen. Via de website van netpolis vond ik een goede verzekering en die heb ik daar afgesloten. Ik werk sinds vorig jaar voor een bedrijf in een stadje niet ver van waar ik woon. Na mijn school kon ik daar direct beginnen en ik vind het erg leuk werk. De meeste mensen die in het bedrijf werken zijn jong en ik kan goed opschieten met mijn collega’s. Na mijn school had ik nog geen rijbewijs en ik nam altijd de bus naar mijn werk. Ik vond het niet erg om met de bus te gaan, maar het duurde vrij lang om op mijn werk te komen, omdat ik ook nog moest overstappen. Daarom besloot ik om geld te sparen, zodat ik mijn rijbewijs kon halen en een auto kon kopen. Een half jaar geleden had ik genoeg geld voor de rijlessen en ik was direct begonnen. Gelukkig had ik niet lang nodig om te slagen en een paar weken geleden wilde ik een autootje kopen. Ik wist echter niet dat hebben van autoverzekeringen verplicht is vanaf het moment van kopen. Ik was bij dealers langs geweest, om te kijken hoe duur een auto zou zijn en dacht dat de verzekering later geregeld kon worden.

Autoverzekeringen vergelijken bij netpolis

Ik had een leuke auto gevonden voor een goede prijs en wilde die direct kopen. De dealer vertelde mij echter dat ik ook een verzekering nodig had, anders kon hij de auto niet overschrijven. Daarom spraken wij af dat ik thuis autoverzekeringen zou vergelijken en de auto in het weekend kon ophalen. Thuis besloot ik om direct online naar verzekeringen te zoeken. Ik vond toen verschillende websites, waardoor die van netpolis. Op deze website staat veel informatie over de verschillende autoverzekeringen, dat vond ik erg handig, want ik had hier geen verstand van. Via de website kon ik ook gemakkelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken en hiermee de beste keuze maken. Ik kreeg een overzicht van verschillende aanbieders, de voorwaarden en de prijzen. Ik koos uiteindelijk voor een goedkope verzekering en heb die direct afgesloten, want ik verdien nog niet veel geld. 

Eindelijk rijden in mijn eigen auto

Dat weekend kon ik de koop van mijn auto afronden en de auto direct meenemen. Ik ga nu met de auto naar mijn werk en bespaar zo veel reistijd. Autorijden is duurder dan ik had verwacht, daarom ben ik blij dat ik autoverzekeringen heb vergeleken en een goedkope heb uitgekozen. Voor startende rijders is een verzekering erg duur, maar ik ben blij dat ik een verzekering heb. Voor het vergelijken van autoverzekeringen kan ik netpolis aanraden.  

  • Je kan gemakkelijk verschillende verzekeringen vergelijken
  • Er staat veel informatie op de website over verzekeringen
  • Ik kon gemakkelijk een goedkope verzekering afsluiten 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn