Ik wil een leren bankstel, maar welke?

Ik heb laatst een kijkje genomen op de website van mokana, omdat ik op zoek was naar een bijzonder leren bankstel voor mijn nieuwe appartement in Groningen. Het viel mij meteen op dat er op de website een ruime keuze is aan verschillende soorten banken, van tweezitters, driezitters tot hoekbanken. Ik had zelf nog geen idee wat voor leren bankstel ik nu eigenlijk wilde, dus ik besloot om langs te gaan in de winkel in Enschede. Eenmaal daar aangekomen keek ik mijn ogen uit: ze hadden banken in alle kleuren en maten die je maar kan verzinnen. 

Wat maakt een leren bankstel zo bijzonder? 

Wat zo bijzonder is aan een dergelijk bankstel zal nu aan de orde komen. Het karakter van duurzaamheid is erg van belang, want ten eerste gaat een leren bankstel erg lang mee. Je kan er zo jaren mee vooruit als je deze hebt aangeschaft. Ook is leer natuurlijk van een erg goede kwaliteit, dat betekent doorgaans dat de bank zal niet zomaar kapot gaan. In mijn oude appartement had ik een stoffen bank en die was zo kapot, dus ik was bereid om iets meer neer te tellen voor een leren bankstel met goede kwaliteit. Dat vond ik uiteraard helemaal niet erg, ik wist namelijk dat de bank snel mee zou gaan. Daarnaast was mij ook wel eens verteld dat het in de zomer niet te doen was om op een bank van leer te zitten. In de praktijk bleek dit wel mee te vallen. We hebben dit uitgeprobeerd en vonden niet dat we erg aan de bank vastplakten. Gelukkig maar, want we konden niet meer terug. Onze bank was namelijk uniek op maat gemaakt en teruggaan was eigenlijk geen optie. Daarnaast is het natuurlijk ook een beetje een status-item, het hebben van zo’n mooie bank, Iedereen die langskwam zei wat over de nieuwe bank en keek zijn ogen uit. Ze vroegen meteen waar we deze hadden gekocht en daarnaast ook in welke kleuren deze verkrijgbaar zou zijn. Dit legden we uit en dit zorgde er mede voor dat veel meer mensen via mokana een bank gingen kopen. Mond op mond reclame werkt echt! 

Service in de winkel 

Toen ik aankwam in de winkel mokana.nl, wist ik eigenlijk nog vrij weinig af van leren bankstellen. Toen ik dit aangaf, werd mij meteen uitleg gegeven over de verschillende soorten leer en verschillende soorten banken. Alle vragen die ik had werden goed beantwoord, waardoor ik uiteindelijk met een voldaan gevoel de winkel verliet. Ik had hiervoor eigenlijk ook nog nooit op een leren bankstel gezeten, dus ik stond te popelen om er meerderen uit te proberen, wat ook zeker mocht. Bij elk leren bankstel dat ik uitprobeerde werd mij goed uitleg gegeven over de bijbehorende prijs en kwaliteit van het bankstel. Het ene leren bankstel is natuurlijk de ander niet. Het ene leren bankstel is van koeienleer en het andere van slangenleer. Er is mij goed uitgelegd wat het verschil is tussen de verschillende banken en waarop het verschil in prijs is gebaseerd. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn