Geslaagde portretfotografie in Den Haag

Geslaagde portretfotografie in Den HaagMijn zussen en ik waren op zoek naar portretfotografie in Den Haag, omdat we een mooie portretfoto van onszelf en van ons samen wilde laten maken ter ere van het veertigjarig huwelijk van onze ouders. Onze ouders staan altijd voor ons klaar en de band in ons gezin is heel erg hecht, dus we wilde echt portretfotografie in Den Haag laten doen die zou weergeven hoe close we als zussen zijn en waarbij we onze ouders echt konden verrassen. We zijn echter met vijf meiden en drie van ons wonen in Den Haag, de rest woont redelijk in de buurt, dus portretfotografie in Den Haag was voor ons de beste optie, omdat dit het meest centraal geregeld kon worden. Met wat zoekwerk op Google zijn we toen uitgekomen bij www.leovanhijkoopfotografie.nl, de website van  Leo van Hijkoop Fotografie. De website sprak ons direct aan, omdat er diverse voorbeelden zichtbaar zijn van het werk van Leo als fotograaf en we het gevoel hadden dat hij ons het beste zou begrijpen in de wensen die wij hadden voor de portretfotografie.

Portretfotografie in Den Haag door Leo van Hijkoop

Samenwerken met Leo van Hijkoop voor de portretfotografie in Den Haag was echt heel erg prettig. We hebben vooraf met hem besproken wat we allemaal wilde:

  • Een groepsfoto van ons samen
  • Een individuele foto
  • Een foto met onze partner en kinderen
  • Een foto met iedereen, dus de vijf zussen, met partners en kinderen

Een behoorlijke klus dus om dit allemaal gestructureerd te kunnen doen en ook nog een mooie, originele serie foto’s te kunnen maken. Leo van Hijkoop is echter erg professioneel en heeft met zijn portretfotografie in Den Haag al veel ervaring opgedaan met dit soort werk. We konden met hem precies bepalen wat voor stijl we wilde, want mijn ouders houden van stijlvolle fotografie en hebben een chique interieur waarin de foto wel goed moest passen. We hebben er daarom voor gekozen om de foto’s in zwart-wit te laten maken. Dit is modern en tijdloos en laat iedereen toch op zijn best overkomen. Ook hebben we met Leo kunnen bespreken wat we voor compositie en opstelling wilde. Een groepsfoto wordt al snel saai, dus hebben we goed de mogelijkheden van de opstelling besproken. Daarnaast heeft hij ons ook tips gegeven voor de kleding en die waren zeer nuttig.

De kledingtips voor onze portretfotografie

Het was voor ons erg belangrijk dat de foto’s rust zouden uitstralen en dat konden we volgens hem het beste voor elkaar krijgen door ook de kleding met elkaar af te stemmen en ervoor te zorgen dat er weinig patronen gebruikt zouden worden en er niet te veel contrast in donkere en lichte kleding zou zijn. Dit waren tips waar we zeker wat me konden dus voor onze portretfotografie in Den Haag hebben we eerst met iedereen afgestemd hoe we hieraan invulling zouden geven. Onderling hebben we al foto’s uitgewisseld van ons eigen gezin om te laten zien wie wat zou dragen en het is een mooie combinatie geworden waarin wel wat gespeeld wordt met diverse tinten, maar geen opvallende uitschieters aanwezig waren om net de foto te verstoren. Het laatste wat je wilt is dat je allemaal samenkomt voor de portretfotografie in Den Haag en dat één persoon zich opeens moet gaan verkleden omdat hij compleet buiten de toon valt. Je maakt immers wel een afspraak voor de fotoshoot en daardoor zou de hele planning in de soep lopen. Uiteindelijk verliep alles tijdens de portretfotografie in Den Haag op rolletjes en hebben we prachtige foto’s laten maken waar onze ouders heel erg blij mee zijn en wij zelf ook.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn