Een EHBO cursus in Deventer volg je bij Mervox

Zonder kennis zouden veel mensenleven verloren gaan. Dit betreft kennis op allerlei gebieden, want het is kennis waardoor we vooruitgang boeken.  Kennis heeft geleid tot antibiotica en heeft ons geleerd hoe belangrijk hygiëne is in ziekenhuizen. Zonder dat soort kennis zou de gemiddelde levensverwachting waarschijnlijk nog steeds rond de 30 jaar liggen. Een leeftijd waarop het leven eigenlijk pas echt begint. Stel je voor dat dat het eind station is. Het leven zou dan een hele andere lading krijgen. Gelukkig hebben we steeds meer kennis en weten we meer over de mens en de aarde waarop de mens leeft. Wilde dieren vormen geen bedreiging meer en de enige vijand van de mens, naast andere mensen, is ouderdom. Natuurlijk worden mensen nog steeds ziek, maar er zijn genoeg medicijnen om ziekte te bestrijden. Een infectie kon vroeger leiden tot de dood, maar nu is er antibiotica en kunnen veel dodelijke aandoeningen eenvoudig bestreden worden. Op de werkvloer zijn uiteraard geen dokters aanwezig, tenzij het een ziekenhuis betreft. Het is daarom belangrijk dat de kennis die we als mensheid hebben ook aanwezig is in individuen op de werkvloer. Dit is bijvoorbeeld het geval betreffende kennis op het gebied van EHBO ofwel eerste hulp bij ongelukken. Iemand moet immers weten wat er gedaan moet worden op het moment dat er een ongeluk plaatsvindt. Ongelukken kunnen immers overal plaatsvinden en dus ook op de werkvloer. Als niemand een EHBO cursus in Deventer cursus heeft gevolgd, dan weet ook niemand wat er gedaan moet worden. Soms is een simpele handeling, zoals een stabiele zijligging, al genoeg om permanent leed te voorkomen. Als echter niemand weet wat een stabiele zijligging is of hoe je deze moet uitvoeren, dan kan dat permanente leed niet voorkomen worden. Daarom is het belangrijk en zelfs verplicht volgens de Arbowet, dat er minimaal een aantal medewerkers een EHBO cursus in Deventer hebben gevolgd. Dit mag uiteraard ook een andere stad zijn, maar als je bedrijf in de buurt of in Deventer is, dan kunnen de werknemers uiteraard het beste een EHBO cursus in Deventer volgen. Deze EBHO cursus in Deventer kan gevolg worden bij Mervox. Mocht je meer willen weten over de EHBO cursus in Deventer, Mervox of beide, dan kun je terecht op de website van mervox.nl.

Wat leer ik zoal tijdens een EBHO cursus in Deventer

Als je zelf van plan bent om een EHBO cursus in Deventer te volgen, dan wil je uiteraard weten wat je gaat leren. In principe leer je om mensen te helpen wanneer ze een ongeluk hebben gehad. Je leert dus niet hoe je de mensen beter kunt maken. Het is eerder zo dat je weet hoe je kleine ongemakken, zoals snijwonden en blaren, kunt adresseren. Wanner het ernstig is, dan leer je ook hoe je de situatie kunt voorbereiden totdat de ambulance komt. In dit geval doe je aan schadecontrole en probeer je de gevolgen zo klein mogelijk te houden. Je leert tijdens de EHBO cursus in Deventer dus onder andere de volgende dingen:

  • Eerste hulp bij ongelukken: omgaan met bloedingen en brandwonden
  • Controle ademhaling en bewustzijn
  • Stabiele zijligging
  • Reanimatie
  • Toepassen van AED

Neem contact op met Mervox

Wil je een training volgen of wil je weten hoe de EHBO cursus in Deventer er precies uitziet, dan kun je het beste eerst even contact opnemen met Mervox. Je kunt dit doen via de mail, maar je kunt ook altijd even bellen om een afspraak te maken. Je kunt vervolgens alle vragen stellen die je hebt over de EHBO cursus in Deventer.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn