Een cv ketel vervangen door een warmtepomp

Een aantal jaar geleden hebben we onze eerste nieuwbouwwoning gekocht. We vonden dit super spannend maar zijn heel blij met onze woning. We kozen ervoor om gebruik te maken van zonnepanelen en vloerverwarming. Het is voor ons belangrijk om zo zuinig en goedkoop mogelijk te leven. Na een aantal jaar was onze cv ketel helaas aan vervanging toe. Dat was een flinke domper. We gingen toen op onderzoek uit want was een nieuwe cv ketel wel nodig? Of konden we het vervangen door iets anders. Het was ons duidelijk dat het mogelijk was om onze cv ketel te vervangen door een warmte pomp. Dit bespaart ons weer kosten omdat we hierdoor geen gebruik meer hoeven te maken van gas. Een gasloos huis waarbij we ook nog eens optimaal gebruik maken van alle voorzieningen dat leek ons wel een goed idee. Daarom hebben we dezelfde week nog een warmtepomp aangeschaft bij de Sunshine Company.

Een warmtepomp om zuinig te leven

We vinden het belangrijk om optimaal gebruik te maken van ons huis. We wonen in een woning waar we een tuin hebben op het zuiden. Zonnepanelen zijn dan ook een goede investering. Door het vele zonlicht op ons dak wekken we veel stroom op. Dat levert ons weer veel op en is dan ook een goede investering. De vloerverwarming is daarnaast een handige en mooie manier om zuiniger met onze energie om te gaan. De cv ketel is natuurlijk wel belangrijk om alle voorzieningen goed te laten werken. Toen deze na een aantal jaar kapot ging was dat een flinke klap. Een nieuwe cv ketel is een behoorlijk investering, een investering die we zonde vinden. Op het moment dat er een grote rekening aangaat dan gaan we op onderzoek uit. Als we ergens anders minder aan kunnen uitgeven dan doen we dat. Een warmtepomp is een soortgelijk middel die op de lange termijn veel oplevert. Dit zorgt er namelijk voor dat we onze woning helemaal gas loos maken. Hierdoor besparen we ons de maandelijkse gaskosten. Op de lange termijn is een warmtepomp dan ook goedkoper dan een nieuwe cv ketel.

Besparen in je woning

We zijn allemaal op zoek naar manier om minder uit te geven. Daarom vinden we het belangrijk om ons onderzoek te doen. Door altijd na te gaan of je ergens anders minder betaald maak je een verstandige keuze. Een nieuwe cv ketel is duurder op de lange termijn dan een nieuwe warmtepomp. Waarom wil je een warmtepomp aanschaffen voor in je woning:

  • Je huis helemaal gas loos maken door een warmtepomp
  • Een warmtepomp is op de lange termijn goedkoper dan een nieuwe cv ketel
  • Krijg een zuinige omdat je door je warmtepomp geen gas meer verbruikt
  • Bespaar veel geld doordat je geen gas meer gebruikt

We wonen nu een aantal jaar in onze nieuwbouwwoning. We hebben ervoor gekozen om zonnepanelen te laten aanleggen en we maken gebruik van vloerverwarming. We leven zuinig en proberen zo min mogelijk uit te geven als dit niet nodig is. Onze cv ketel ging helaas kapot en was toen aan vervanging toe. We bedachten ons toen of het de moeite waard om een cv ketel aan te schaffen. Nadat we dit hadden onderzocht kwamen we erachter dat we ook een warmtepomp konden aanschaffen. We besloten toen om gebruik te maken van een waterpomp in plaats van een cv ketel. Hierdoor is onze woning nu volledig gas loos. Zuinig leven en optimaal gebruik van ons huis zorgt er dan ook voor dat we weinig betalen voor ons huis. Wil je meer weten kijk dan op: thesunshinecompany.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn