Djembe lessen

Djembe lessen zijn echt fantastisch om te volgen, ik kan echt iedereen dit aanraden! Zelfs mensen die helemaal niet muzikaal denken te zijn, kunnen met dit instrument toch prachtige muziek maken. En muziek is iets wat eigenlijk iedereen mooi vindt, natuurlijk bestaat er verschil in smaak, er bestaat verschil in genre wat we mooi vinden, maar iedereen wordt vrolijk van een lied zingen of van luisteren naar zijn of haar favoriete band. En kijk eens hoe enthousiast kleine kinderen worden van in de handen klappen of op een andere manier al muzikaal bezig zijn! Djembe lessen zijn voor iedereen heel geschikt, dat is wat het instrument zo leuk maakt. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, je hoeft niet te kunnen horen wanneer iets vals is of juist zuiver. Nee, je hoeft alleen maar met een ritme aan de slag te gaan. Het is bovendien fysiek gezien ook geen zwaar instrument om te bespelen, je staat of zit ook niet in een vreemde houding. Djembe lessen zijn daardoor echt voor iedereen geschikt! Hoe oud of hoe jong je ook bent, je kunt er altijd mee aan de slag gaan!

Djembe lessen individueel of in een groep

Djembe lessen kun je zowel individueel volgen, als in een groep. Het leuke van het werken in een groep is dat je met elkaar echt een nummer kunt maken. Ieder kan een eigen ritme slaan op de drum, waardoor er een spel ontstaat van verschillende spelers. Met elkaar vorm je er dan een mooi geheel van en dit zal zeker veel plezier geven, zowel tijdens het oefenen als tijdens het opvoeren van het gehele stuk. Djembe lessen kun je echter ook individueel volgen, wat een heel goede manier is als jij dit instrument echt wilt leren kennen. Het leuke van dit type slagwerk is dat je er al heel snel mee uit de voeten kunt, maar dat het ook genoeg mogelijkheden biedt om je verder in te verdiepen. Zo maakt het bijvoorbeeld veel verschil of jij aan de rand slaat of in het midden. Ook de houding van je hand maakt uit, een vlakke hand maakt een ander geluid dan een gekromde. Zo kun je dus heel veel verschillende klanken uit dit instrument halen en om daar echt goed in te worden, zijn individuele Djembe lessen echt ideaal. Je docent heeft dan alle tijd om jou de fijne kneepjes van dit muziekinstrument te leren.

Workshops

Djembe lessen zijn natuurlijk heel erg leuk, maar workshops zijn ook echt een aanrader! Door de toegankelijkheid van het instrument, kan eigenlijk iedere groep hiermee aan de slag gaan. Workshops zijn bijvoorbeeld heel leuk voor:

  • collega‚Äôs die aan teambuilding willen doen of gewoon een leuk personeelsuitje willen hebben
  • de invulling van een familiedag
  • schoolklassen die graag met muziek aan de slag willen gaan

En zo zijn er nog wel meer groepen mensen te bedenken voor wie dit echt een aanrader is! Djembe lessen en workshops kun je op verschillende plekken volgen, maar een echte aanrader is De Beat. Hier heb je een ruime keus aan mogelijkheden op het gebied van les, maar ook op het gebied van workshops. Bovendien kun je hier ook optredens boeken, dus als jij nog een muzikale invulling van een evenement zoekt zit je hier ook helemaal goed! Op debeat kun je precies lezen wat voor workshops en muziekles je hier kunt krijgen. Speel jij dit instrument al en heeft jouw instrument een reparatie nodig? Ook daarvoor kun je bij De Beat terecht! Djembe lessen volgen? Je kunt het dus heel goed doen bij De Beat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn