De vele voordelen van zakelijk glasvezel

Fiber.gakijken - Zakelijk glasvezelHet aanschaffen van een zakelijk glasvezel abonnement kent vele voordelen. Allereerst zorgt het voor een stabiel internet, wat ook snel is. Het spreekt voor zich dat betrouwbaarheid belangrijk is, en dat is wat zakelijk glasvezel kan bieden. Betrouwbaarheid is belangrijk, we kennen allemaal de frustratie van langzaam internet, of uitvallend internet. Naast de frustratie die medewerkers voelen, die weer een negatieve invloed heeft op de productiviteit van medewerkers, zorgt dit er ook voor dat ze simpelweg hun werk niet of minder goed kunnen uitvoeren. We zijn immers in toenemende mate afhankelijk geworden van email, en diensten in de cloud. Met name dit laatste vergt veel van de bandbreedte, omdat er zowel gedownload moet worden, als geüpload. Alle bestanden in de cloud moeten immers wel geüpload worden in de cloud, en dat kost bandbreedte! Eén van de voordelen van zakelijk glasvezel is het feit dat de downloadsnelheid en de uploadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. De snelheden van zakelijk glasvezel kunnen oplopen tot wel 1000 mb per seconde. Het is belangrijk om goed en snel bereikbaar te zijn, en daarbij is het tegenwoordig volstrekt onmisbaar om deugdelijk internet tot je beschikking te hebben. Niet alleen is het productiever om te werken met snel internet (immers stelt je dit bijvoorbeeld in staat om snel belangrijke bestanden met elkaar te delen), ook is het belangrijk om betrouwbaar internet te hebben. Niet alleen is onbetrouwbaar internet gewoon heel erg vervelend om mee te moeten werken, ook is het slecht voor de productiviteit: een dag zonder internet is een dag niet gewerkt! Het inzetten van zakelijk glasvezel stelt u in staat om internetdiensten in te zetten zonder gebruik te moeten maken van allerlei verschillende diensten om uw verschillende vragen en behoeften te vervullen. Internet, bellen, het kan allemaal in één. Het aansluiten van glasvezel zakelijk kan in sommige gevallen best wat kosten. Zeker wanneer uw locatie ver is verwijderd van bestaande infrastructuur kunnen de aansluit- en aanlegkosten hoog worden. Het kan dan aantrekkelijk zijn om de aansluiting met uw buren te delen. U krijgt dan wel uw eigen verbinding, maar bespaart op de aansluitkosten. We zetten de voordelen van zakelijk glasvezel even voor u op een rijtje:

  • betrouwbaar
  • snel
  • weinig downtime
  • zowel uploaden als downloaden, belangrijk voor gebruikers van de cloud
  • verbindingen delen met buren
  • snelheden tot wel 1000 mb per seconde

Het afnemen van glasvezel zakelijk

In principe is het in heel Nederland mogelijk om glasvezel zakelijk af te nemen. De aansluitkosten kunnen echter wel verschillen, evenals de abonnementskosten, dus de maandelijkse kosten die u betaalt per maand voor glasvezel zakelijk. Op sommige plekken hebben providers een netwerk aangelegd. Denk dan bijvoorbeeld aan industrieterreinen, waar veel bedrijven en organisaties samenzitten, en er veel partijen gebaat zijn bij het afnemen van glasvezel zakelijk. In dat geval zijn de aansluitkosten vrij laag, omdat er relatief weinig gedaan hoeft te worden om de verbindingen te leggen. In andere gevallen, waarin dit meer werk kost, kunnen deze kosten flink oplopen. Wilt u weten wat de prijzen zijn voor de postcode van uw locatie? In dat geval zijn er verschillende websites waarbij u middels een postcodecheck kunt nagaan wat de kosten voor u kunnen worden indien u een aansluiting zou wensen. Pas daarbij wel op: voorgestelde kosten zijn een indicatie, en niet altijd definitief. Ze kunnen dus hoger of lager zijn dan het daadwerkelijke bedrag. De uiteindelijke kosten hangen ook veel af van de wensen van de klant. Ook voor glasvezel zakelijk zijn verschillende abonnementen. Sluit u een premium account af, bijvoorbeeld, dan zult u nooit last hebben van uitvallend internet, en ook niet van langzaam internet. De maximale capaciteit is dan ook de minimale capaciteit, wat wil zeggen dat uw snelheid altijd hoog zal zijn en u nooit last zult hebben van traag internet –met alle voordelen van dien. De kosten van een dergelijk glasvezel zakelijk abonnement zijn vanzelfsprekend wel iets hoger dan andere abonnementen. Het moet wel duidelijk gesteld worden dat wanneer u een aansluiting deelt met uw buren, dit niet van invloed is op de snelheid van het internet. Dit hangt af van wel type abonnement zakelijk glasvezel u heeft afgesloten, en wordt pas bij de provider ‘verrekend.’ Internet ‘delen’ is dus geen probleem, omdat u tenslotte elk uw eigen aansluiting heeft.

Wel of niet met eigen router

Het is ook mogelijk om glasvezel zakelijk af te sluiten zonder een router over te nemen. In dat geval gebruikt u uw eigen router. Dit behoort uiteraard tot de mogelijkheden. U bent dan wel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de router, dus ook voor het juist instellen. Het is doorgaans wel mogelijk om hulp of advies te krijgen bij aansluiten van de zakelijk glasvezel aansluiting, zodat u zeker weet dat uw eigen router correct is aangesloten. Enige afstemming is wel noodzakelijk, omdat sommige routers ongeschikt zijn voor de aansluiting voor een zakelijk glasvezel netwerk. Meer informatie hierover kunt u altijd krijgen via verschillende websites, of door contact op te nemen. Tot slot is het belangrijk iets te zeggen over overboeking. Dit is het geval, vooral tijdens piekmomenten, dat de snelheid niet maximaal is. Het hangt af van uw abonnement of u hier last van heeft. De overboekingsfactor geeft een indicatie van dergelijke factoren. Het meest aantrekkelijk is natuurlijk wanneer uw minimale snelheid dicht bij de maximale snelheid ligt –in dat geval heeft u altijd snel internet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn