Alimentatie wijzigen

Alimentatie wijzigenTwijfelt u of uw huidige alimentatie nog wel klopt met de huidige standaarden? Het is goed mogelijk dat alimentatie wijzigen voor u van toepassing is. Als dat zo is, dan bent u er nog niet. Voor alimentatie wijzigen zijn twee partijen nodig om dit in gang te zetten. Daarnaast ontkomt u er ook niet aan om juridische bijstand te hebben om dit voor elkaar te krijgen. Zeker als de andere partij niet hieraan meewerkt. Bekijk daarom eerst goed of dit voor u aan de orde is. Via de website alimentatie-wijzigen.nl is een gratis alimentatiecheck te doen. Deze is op professionele wijze in elkaar gezet aan de hand van deskundige alimentatieberekeningen. Om tot een representatief bedrag te komen, zijn er namelijk meerdere factoren die hierin meespelen. Dit zijn factoren waar professionele juristen die gespecialiseerd zijn in dit rechtsgebied van op de hoogte zijn. Daarom is het beter om de check via deze website te doen. Het scheelt ook voor jou om de ingewikkelde berekeningen over te laten aan deze professionele calculator. Mocht daar uit komen dat alimentatie wijzigen gegrond is, dan kunt u de hulp inschakelen van de groep advocaten van alimentatie-wijzigen.nl. U kunt zelf contact met ze opnemen of eerst nog advies inwinnen bij het Juridisch Loket.

Het Juridisch Loket voor alimentatie wijzigen

Het Juridisch Loket kan de volgende stap zijn op weg naar alimentatie wijzigen. De checker kan u al veel duidelijkheid geven, maar dan wilt u ook weten hoe u dit in gang kunt zetten en of dat in uw geval ook raadzaam is. Ook als de checker juist aangeeft dat wijzigen niet voor u van toepassing is, dan ook kunt u dit bij het Loket nog extra navragen. Mocht eruit komen dat u in uw recht staat met de wijziging en daar beter een advocaat bij in kan schakelen, dan kunnen zij u doorverwijzen naar een deskundige advocaat die u hierin kan bijstaan. De advocaten van Alimentatie-wijzigen.nl zitten aangesloten bij het Juridisch Loket. Indien u een van deze juridisch expert wilt, dan kunt u dit aangeven bij het Juridisch Loket. De advocaten van Alimentatie-Wijzigen.nl zitten aangesloten bij het advocatenkantoor Meesters & Meer advocaten & mediators. Allemaal zijn ze ervaren in echtscheidingszaken, waarbij het bepalen van de hoogte van de alimentatie een rol speelt. Wanneer een gemaakte afspraak gewijzigd moet worden, dan zijn zij ook hierin een goede partij om u daarin bij te staan. Helemaal als de wijziging door middel van rechtszaak tot stand moet komen, is een advocaat prettig om naast u te hebben.

De financiƫle consequenties

Hoewel alimentatie wijzigen voor u financieel voordelig kan zijn, moet u wel rekening houden met de kosten. Wanneer u hiervoor een advocaat inschakelt, dan zult u te maken krijgen met het tarief van deze advocaat. Tot een bepaald bruto jaarinkomen heeft u recht op gefinancierde rechtsbijstand. Of u daar recht op heeft, daar kan wellicht het Juridisch Loket ook in adviseren. Iedereen moet wel een eenmalige eigen bijdrage betalen aan advocaatkosten en in geval van een rechtszaak ook de griffiekosten. Verder moet u ook andere zaken in overweging nemen voor u de stap naar alimentatie wijzigen neemt:

  • De polisvoorwaarden van de rechtsbijstandverzekering. Alimentatiezaken worden namelijk niet altijd vergoed.
  • De hoogte van de prijsafspraak met de advocaat. Dit is afhankelijk van uw inkomen.
  • Het in aanmerking komen voor de bijzondere bijstand via de gemeente.

Mocht u de andere partij zijn die in het nadeel komt bij alimentatie wijzigen, dan wilt u vast ook een advocaat hebben. Ook in uw geval kan bepaald worden of u in uw recht staat. De advocaten van alimentatie-wijzigen.nl zijn in ieder geval deskundig genoeg om de zaak aan te pakken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn