Zoek jij een kattenkrabpaal?

Als kattenbaasje ken je ongetwijfeld het belang van een kattenkrabpaal. Je weet dat het een kattenmeubel is dat je beslist in huis moet hebben. Maar waar koop je nu de beste exemplaren? En uit wat voor varianten kun je allemaal kiezen? Ben jij op zoek naar een goede kattenkrabpaal, dan is het aan te raden om eens naar krabpaal.nl te gaan. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in deze kattenmeubels en je vindt bij hen dan ook veel verschillende modellen. Zo zul je hier altijd kunnen slagen en een model kunnen dat past bij jouw huis en bij jouw kat!

Een kattenkrabpaal is belangrijk

Als je een kat als huisdier hebt, dan zijn er een paar dingen die je hoe dan ook moet hebben: een kattenbak, voerbakjes en een krabpaal. Een kattenkrabpaal is van groot belang omdat je katten hun nagels ergens aan moeten kunnen krabben. Ze moeten ze immers scherp houden en door te krabben voorkomen ze bovendien dat ze veel te lang worden. Daarnaast is de krabbeweging ook erg belangrijk voor hun spieren. Poezen zullen daarom hoe dan ook ergens aan willen krabben en dan kun je hier maar beter een speciaal meubelstuk voor klaar hebben staan, anders zullen jouw stoelen, tafel en bank kapot gekrabd worden! Een kattenkrabpaal is in veel verschillende varianten verkrijgbaar, van kleinere tot grotere modellen. De grotere exemplaren zijn voorzien van verschillende niveaus waar de kat op kan zitten en vaak zitten er ook mandjes of hangmatten aan. Ze hebben zo dus ook meteen een plek waar ze kunnen klauteren, spelen en slapen! Dat maakt dit kattenmeubel echt een noodzakelijke aankoop voor ieder kattenbaasje, want:

  • je voorkomt zo dat je meubels gesloopt worden
  • de katten kunnen hun nagels kort en scherp houden en hun spieren trainen
  • de kattenkrabpaal biedt veel mogelijkheden voor spelen, klimmen en slapen

Wat is het beste model?

Zoals gezegd kun je uit verschillende varianten kiezen als jij een kattenkrabpaal wilt gaan kopen. Welk model kun jij nu het beste kiezen? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zal de ruimte die jij thuis hebt meespelen, in een kleine woning heb je nu eenmaal geen ruimte voor een heel grote en uitgebreide krabpaal. Daarnaast speelt ook het formaat van je kat mee. Sommige krabpalen zijn eigenlijk vooral geschikt voor kleinere poezen, als jij een forse kat hebt, dan is het aan te raden om een model speciaal voor grote katten uit te kiezen. Dan zijn de slaapmandjes bijvoorbeeld net even wat groter, zodat ze daar goed in kunnen liggen. Een ander aandachtspunt bij aankoop van een kattenkrabpaal is hoe je deze plaatst. Veel modellen zet je gewoon op de grond, andere klem je tussen vloer en plafond. Die laatste bieden dus echt heel veel ruimte om te klauteren en geven jouw kat de kans om alles vanuit de hoogte te bestuderen! Dit zullen de meeste poezebeesten echt enorm op prijs stellen! Bij krabpaal.nl vind je al dit soort modellen en nog veel meer! Zij bieden ze bovendien in verschillende kleuren aan, zodat je ervoor kunt zorgen dat de kattenkrabpaal goed bij jouw interieurkleuren past!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn